SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, Kursk operasyonunun ana hedefini açıkladı

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, ABD Temsilciler Meclisi (Kongre) heyetiyle bir araya geldi. Görüşmede cephedeki durum ve Ukrayna'nın savunma ihtiyaçları ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, Kursk operasyonunun ana hedefini açıkladı

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, ABD Temsilciler Meclisi (Kongre) heyetiyle yaptığı görüşmede, Rusya içindeki askeri hedeflere karşı Batı üretimi uzun menzilli silahların kullanım izninin hızla verilmesi gerektiğini vurguladı ve Sumı bölgesindeki cephe hattının korunmasına yönelik stratejileri ele aldı. Ayrıca, ABD Kongre üyelerine Ukrayna'ya verdiği iki partili destek için teşekkür etti.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 21 Ağustos 2024 tarihinde ABD Temsilciler Meclisi heyetiyle bir araya geldiğini duyurdu.  Ukrayna’nın güncel durumu ve savunma ihtiyaçlarının ele alındığı görüşmede Savunma Bakanı Umerov, Ukrayna halkı ve ordusu adına, ABD'nin iki partili kapsamlı desteği için Cumhuriyetçi Kongre üyesi Robert Wittman ve Demokrat Kongre üyesi David Trone'a teşekkür etti.

Cephe hatlarındaki durumun ele alındığını görüşmede Ukrayna ordusunun Sumı bölgesi ve yakınındaki topraklardaki faaliyetleri konusunda Umerov, “Buradaki hedeflerimiz sınırı Rus askeri tehditlerinden temizlemek ve düşmanın kasabalarımız ile köylerimize yönelik bombardımanını ve saldırılarını imkansız hale getirmek.” açıklamasında bulundu.

Ukrayna ordusunun öncelikli ihtiyaçlarının da tartışıldığı toplantıda, müttefiklerden Rusya içindeki hedeflere yönelik uzun menzilli silahların kullanımına izin verilmesi gerektiği vurgulandı. Umerov, bu talebin Ukrayna şehir ve köylerinin korunması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Ayrıca, görüşmede bir sonraki Ukrayna Savunma Temas Grubu toplantısının hazırlıkları ve etkinliğinin artırılması üzerine de görüşmeler yapıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.