SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, Kanadalı mevkidaşı Blair ile bir araya geldi

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ın Kanada ziyaretine Ukrayna heyetiyle birlikte katıldı. Ziyaret çerçevesinde, Umerov, Kanada Savunma Bakanı Bill Blair ve Kanada Genelkurmay Başkanı General Wayne Eyre ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2023 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2023 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, Kanadalı mevkidaşı Blair ile bir araya geldi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve beraberindeki heyet, dün çalışma ziyaretiyle Kanada’da bulundu. Savunma Bakanı Rüstem Umerov da Ukrayna heyetinde yer alarak, ikili görüşmeler ve heyetler arası görüşmelere katıldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün Kanada’ya resmi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Kanada Başkanı Justin Trudea ile de bir araya geldi. Daha sonra Ukrayna heyeti Kanada hükumeti üyeleriyle ve milletvekilleri ile görüşmeler yaptı.  Ayrıca Zelenskıy, Kanada Parlamentosunda bir konuşma yaptı. Zelenskıy ve beraberindeki heyetin görüşmelerinde, gündem Ukrayna’ya sağlanan askeri destek oldu. 

Kanada ziyaretine dair, dün sosyal medya üzerinden açıklama yapan Rüstem Umerov, “Bugün, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile Kanada’yı ziyaret ediyoruz.  Kanada Başkanı Justin Trudea, tahliye araçları da dahil olmak üzere zırhlı araçların satın alınması için Ukrayna'ya üç yıl boyunca yardım amacıyla ek 650 milyon Kanada doların tahsis edildiğini duyurdu. Ayrıca Kanada, Ukraynalı pilotları F-16 konusunda eğitmek için eğitmenler gönderecek.” ifadelerini kullandı.

RÜSTEM UMEROV, KANADA SAVUNMA BAKANI VE GENELKURMAY BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Ziyaret çerçevesinde Kanada Savunma Bakanı Bill Blair ve Kanada Genelkurmay Başkanı General Wayne Eyre ile bir araya geldiğini bildiren Umerov, “Ukrayna Savunma Temas Toplantısında açıklanan yardım paketi ve Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirmeye yönelik sağlanan ek 33 milyon Kanada doları için minnettarız.” açıklamasında bulundu.

Kanada’nın Şubat 2022’den bu yana Ukrayna’ya 1,8 milyar Kanada doları değerinde askeri yardım sağladığına ve 2015’ten beri 37 binden fazla Ukraynalı askere eğitim verdiğine dikkat çeken Umerov, “Kanada'nın desteğini takdir ediyoruz! Teşekkür ediyoruz! Zafere doğru ilerliyoruz!” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.