SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, İtalyan mevkidaşı Crosetto ile görüştü

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, Umerov, İtalya’yı Ukrayna'nın savunma sanayisine yatırım yapmaya davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2023 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2023 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, İtalyan mevkidaşı Crosetto ile görüştü

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto ile telefonda görüştü. Taraflar, Ukrayna'nın cephedeki acil ihtiyaçları ve İtalya'nın Ukrayna'ya sağladığı askeri desteği ele aldı.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada; 4 Ekim 2023 tarihinde İtalyan mevkidaşı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini aktararak, “Ukrayna'ya sağladığı kararlı askeri yardım ve BT Koalisyonuna katıldığı için İtalya'ya minnettarız. Görüşmede, uzun menzilli roket sistemleri ve elektronik harp sistemleri başta olmak üzere Ukrayna'nın ön cephedeki acil ihtiyaçları ele alındı.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca İtalya ve İtalyan firmalarını Ukrayna savunma sanayisine yatırım yapmaya davet ettiğini belirten Umerov, “Bakan Crozetto ile yakın gelecekte Ukrayna'da görüşmekten memnuniyet duyacağım.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.