SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, Fransız mevkidaşı ile savunma işbirliğini görüştü

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Kıyiv’de Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu ile bir araya geldi. Görüşmede Ukrayna'ya sağlanan askeri yardım ve ülkeler arasındaki askeri işbirliği ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2023 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2023 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, Fransız mevkidaşı ile savunma işbirliğini görüştü

Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, dün resmi ziyaret ile Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e geldi. Ziyaret çerçevesinde Lecornu, Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ile görüşme yaptı. Tarafların silah ve askeri teçhizat tedarik edilmesi ve askeri-teknik işbirliği gibi konuları görüştüğü bildirildi.

Ukrayna Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Umerov ile Lecornu'nun görüşmede iki ülke arasındaki savunma ilişkilerinin ilerletilmesi konusunu ele aldığı belirtildi. Bununla birlikte tarafların, silah ve askeri teçhizat tedariki, askeri-teknik işbirliğine ilişkin ikili projeler, Ukraynalı askerlerin eğitimi ve Avrupa-Atlantik standartlarının uygulanması konularını görüştüğü aktarıldı.

UMEROV: FRANSA'NIN SAĞLADIĞI YARDIM ZAFERİMİZİ YAKLAŞTIRIYOR

Görüşmede Savunma Bakanı Umerov, “Fransa Savunma Bakanına, Cumhurbaşkanına, hükumetine ve halkına, güçlü bir askeri ve insani yardımın yanı sıra Rus bombalamalarından ve insanlık dışı baskılardan kaçarak Ukrayna'yı terk etmek zorunda kalan Ukraynalılara sağlanan yardım dahil, Ukrayna'ya verdikleri kararlı destekleri için teşekkür etmek istiyorum. Fransa halihazırda Ukrayna'ya modern SAMP/T ve Crotale hava savunma sistemleri, CAESAR topçu sistemleri, Milan tanksavar silahları, AMX tankları, VAB zırhlı personel taşıyıcıları ve çok daha fazlasını sağladı. Bu yardım kesinlikle zaferimizi yaklaştırıyor.” dedi.

Öte yandan Sebastien Lecornu, ülkesinin Ukrayna'nın bağımsızlık ve toprak bütünlüğü mücadelesine destek vermeyi sürdüreceğini vurgulayarak, “Etkili ve güvenilir bir ortak olmaya devam edeceğiz. Ayrıca Ukrayna'nın bu mücadeleyi kazanacağına olan inancımızı da belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.