SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Savunma Bakanı Umerov'dan hükûmetin silah alımına ilişkin önemli açıklama

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, hükûmetin silah alımı için 370 milyar Ukrayna grivnası tahsis etme kararını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2024 22:42
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2024 22:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Savunma Bakanı Umerov'dan hükûmetin silah alımına ilişkin önemli açıklama

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, 29 Mayıs 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığının, Bakanlar Kurulunun silah alımı için ilave 370 milyar Ukrayna grivnası (yaklaşık 9 milyar dolar) tahsis etme kararı üzerinde çalıştığını söyledi.

"EK KAYNAK TAHSİS ETME KARARI ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Konuya ilişkin olarak resmî sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Bakan Umerov, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy (Oleksandr Syrskyi) ile birlikte sürekli olarak cephe bölgelerinde çalıştıklarını belirterek, "Tugay komutanlarıyla sahada iletişim kurarak birliklerimizin tüm ihtiyaçlarını daha iyi anlayabiliyor ve bunlara anında yanıt vermeye çalışıyoruz." dedi.

Ukrayna ordusunun lojistik ihtiyaçlarını ve gerekli silahların zamanında sevkiyatını sağlamak üzere savunma sanayisi kuruluşlarını desteklemek için yeni imkânlar araştırdıklarını kaydeden Umerov, "Şu anda Bakanlar Kurulunun silah alımı için 370 milyar Ukrayna grivnası ek kaynak tahsis etme kararı üzerinde çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.

"DURUM KONTROL ALTINDA"

Ağır çatışmaların devam ettiği ve Ukraynalı askerlerin mukavemet göstererek Rus ordusuna insan gücü ve teçhizat kaybı yaşattığı Harkiv bölgesini ziyaret ettiğini söyleyen Bakan, "Düşmanın niyetini anlıyoruz. Durum kontrol altında." ifadelerine yer verdi.

Ukrayna mevzilerini savunan ve işgal birliklerini imha eden tüm askerî personele teşekkür eden Bakan Umerov, Tugay komutanlarından bölgedeki operasyonel durumla ilgili bir rapor aldığını aktardı.

"Bölgedeki yetkililer ve Ukrayna Güvenlik Servisi ile verimli bir toplantı gerçekleştirdim." diyen Umerov, "Mevcut durumu ve bunu iyileştirmenin yollarını görüştük. Mevzilerimizi güçlendirmeye ve anavatanımızı korumak için mümkün olan her şeyi yapmaya devam ediyoruz." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.