SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Savunma Bakanı Umerov'dan dev şirketlere çağrı!

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Asya Güvenlik Zirvesi'nde dünyanın önde gelen teknoloji ve savunma şirketi temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Umerov, Ukrayna'da silah üretimi ve ortak savunma kuruluşunun kurulması için temsilcilere çağrı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2024 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2024 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Savunma Bakanı Umerov'dan dev şirketlere çağrı!

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, 3 Haziran 2024 tarihli Asya Güvenlik Zirvesi'nde teknoloji ve savunma devlerinin temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Umerov, şirket temsilcilerinin Rus saldırıları altındaki Ukrayna'nın savunmasına destek vermesi konusunu masaya yatırdı. 

TEKNOLOJİ VE SAVUNMA ŞİRKETLERİNE ÇAĞRI

Bu kapsamda zirvede; Shangri-La Diyalogu, BAE Systems, Lockheed Martin, Airbus, Boeing, Saab, Google ve Oracle gibi şirketlerle bir araya gelen Umerov, Ukrayna'da silah üretimine yatırım yapma ve ortak savunma kuruluşları oluşturuma çağrısında bulundu.

Görüşmeye ilişkin bilgi veren Umerov, "Bu ortaklık büyük bir potansiyele sahip: Ukrayna'nın son teknolojiye erişimi var ve şirketler gelişmiş silahlar geliştirme fırsatına sahip. Güçlü bir askerî endüstri yaratmak bizim için ulusal güvenlik meselesidir. Bu şirketlerle zaten ortaklık yapıyoruz ve savaşçılarımız savaş alanında silah, ekipman ve teknolojilerini başarıyla test ederek geliştirilmiş ürünlere olanak sağlayan benzersiz geri bildirimler sağlıyor" ifadelerini kullandı. Umerov, kurum ve kuruluşlara Ukrayna'ya yönelik desteğinden dolayı teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.