SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Savunma Bakanı Umerov’dan anlamlı Bağımsızlık Günü mesajı

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna Bağımsızlık Günü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2024 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2024 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Savunma Bakanı Umerov’dan anlamlı Bağımsızlık Günü mesajı

Ukrayna, bugün bağımsızlığının 33. yılını kutluyor. Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, yayımladığı bir mesajla Ukrayna Bağımsızlık Günü'nü kutladı.

Ukrayna’da 24 Ağustos Bağımsızlık Günü bu yıl da savaşın gölgesi altında kutlanıyor. Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukraynalıların Bağımsızlık Günü’nü kutlayarak paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Özgürlük hiçbir zaman mücadelesiz gelmez ve bedelinin yüksek olduğunu biliyoruz. Askerlerimiz bu bedeli her gün savaş alanında ödüyor, topraklarımızın her bir metresi için ölümüne savaşıyor.

Her birimiz bu mücadelenin bir parçasıyız. Cephedeki bir asker ya da onu yetiştiren aileler. Cephede ya da cephe gerisinde olanlar; orduya yardım eden, kahramanlarımızın ailelerini önemseyen, mücadelemize ve zaferimize inanan herkes.

Bağımsızlığımız, şu anda ellerinde silahlarla düşmanla savaşan ya da savaş alanında kahramanca ölenlere minnettarlığımızın bir göstergesidir ve her zaman hafızamızda kalacaktır.

Bu bayram gününde yabancı ortaklarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Onların yardımları, Ukrayna'nın mücadelesinin özgürlük ve adalet mücadelesi olduğu gerçeğinin bir sembolüdür.

Bağımsız bir Ukrayna ortak hedefimizdir. Ve bu konuda birlik içindeyiz.

Mücadelemiz devam ediyor ancak özgürlük mutlaka kazanacak!

Bağımsızlık Gününüz kutlu olsun, Ukrayna!

UKRAYNA BAĞIMSIZLIK GÜNÜ

Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Parlamentosu 24 Ağustos 1991 tarihinde, Ukrayna’nın bağımsızlığını ilan eden belgeyi kabul etti ve 1 Aralık 1991 tarihinde düzenlenen referandumda Ukraynalıların yüzde 90’ı Ukrayna’nın bağımsızlığı için oy verdi.

İşgalci Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinde başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimi nedeniyle Ukrayna bu yıl da Bağımsızlık Günü'nü savaşın gölgesi altında kutluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.