SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Savunma Bakanı Umerov: Biz mutlaka kazanacağız!

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, 23 Ağustos Ukrayna Bayrak Günü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2024 19:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Savunma Bakanı Umerov: Biz mutlaka kazanacağız!

Ukrayna’da bugün, Ukrayna Bayrak Günü olarak kaydediliyor. Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, 23 Ağustos Ukrayna Bayrak Günü vesilesiyle bir mesaj paylaştı.  

Ukrayna bayrağının Ukrayna halkının boyun eğmezliği, kahramanlığı ve bağımsızlık mücadelesinin sembolü olduğunu belirten Umerov mesajında şu ifadelere yer verdi:

Askerlerimiz işgalden kurtardığı Ukrayna şehirleri ve köyleri üzerlerinde mavi-sarı bayrak dalgalanıyor. Bu bayrak dünyaya Ukrayna halkının topraklarının her metresi için savaşmaya hazır olduğunu hatırlatıyor.

Bayrağımız gücümüzdür. Onu kalbinde taşıyan ve zafere yürüyen her savaşçının irade ve cesaret kaynağıdır.

İster olimpiyatların spor arenası olsun, ister savaş meydanı. Biz mutlaka kazanacağız!

UKRAYNA BAYRAK GÜNÜ

Ukrayna’da her 23 Ağustos günü Devlet Bayrak Günü olarak kutlanıyor. Ukrayna devletinin yüzyıllara dayanan tarihini anmak ve devlet sembollerine yönelik saygıyı teşvik etmek amacıyla dönemin Ukrayna Cumhurbaşkanı Leonid Kuçma, 23 Ağustos 2004 tarihinde Ukrayna Bayrak Günü’nün ilan edilmesine dair bir karar imzaladı.

Ardından ülkede her sene Ukrayna Bayrak Günü kutlanmaya başladı.

Bayrakta üstteki mavi şerit gökyüzünü (barışı), alttaki sarı şerit ise buğday tarlalarını (refahı) simgeliyor. Sarı-mavi bayrak SSCB döneminde milliyetçilik simgesi olarak görülerek yasaklanmıştı. Ancak bağımsızlık kazanıldıktan sonra Ukrayna Parlamentosunun 28 Ocak 1992 tarihli kararı ile sarı-mavi bayrak devlet bayrağı olarak kabul edilmişti.

Ukrayna Bayrak Günü, 3 yıldır Rusya’nın başlattığı topyekûn işgal saldırısının gölgesinde kaydediliyor. Bugün Ukrayna bayrağı, Ukrayna halkının mücadelesinin ve yenilmezliğinin, ulusal birliğin, onurun ve haysiyetin bir sembolü haline geldi. Rus işgali altında yaşayan Ukrayna vatandaşları ise Ukrayna bayrağının şehirlerinde ve köylerinde yeniden özgürce dalgalanacağı anı sabırsızlıkla bekliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.