SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Savunma Bakanı Umerov'dan Harkiv yorumu: Putin rejiminin Ukrayna halkına yönelik bir başka soykırım eylemi

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, işgalci Rusya’nın süpermarkete saldırısını “Putin rejiminin Ukrayna halkına yönelik bir başka soykırım eylemi” olarak değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2024 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2024 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Savunma Bakanı Umerov'dan Harkiv yorumu: Putin rejiminin Ukrayna halkına yönelik bir başka soykırım eylemi

İşgalci Rusya, 25 Mayıs 2024 tarihinde Harkiv’de (Kharkiv) içinde çok sayıda sivilin bulunduğu bir süpermarkete saldırı düzenlemişti.

“BU, SİVİL HALKIN KASITLI OLARAK ÖLDÜRÜLMESİDİR”

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov (Rüstem Ümerov), Rusya’nın bu saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Umerov açıklamada, "Kahraman şehir Harkiv'in inşaat süpermarketine cumartesi günü güpegündüz, yüzlerce insanın bulunabileceği bir zamanda gerçekleştirilen düşmanca saldırı, Putin rejiminin Ukrayna halkına yönelik bir başka soykırım eyleminden başka bir şey değildir. Bu, sivil halkın kasıtlı olarak öldürülmesidir.” ifadelerine yer verdi.

Ukrayna'nın daha modern hava savunma ve havacılık sistemlerine ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Umerov, bu konuyu müttefikleriyle her gün ve her fırsatta konuştuğunu ifade etti.

RUSYA, HARKİV’DE ÇOK SAYIDA SİVİLİN BULUNDUĞU SÜPERMARKETİ VURDU

Rusya, Ukrayna’nın Harkiv  kentine yönelik saldırıları sürdürüyor. İşgalci Rusya, 25 Mayıs 2024 tarihinde Harkiv’de içinde çok sayıda sivilin bulunduğu bir süpermarkete saldırı düzenlemişti. Harkiv Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleg Sinegubov (Oleh Syniehubov), 26 Mayıs 2024 tarihinde Harkiv’deki son duruma ilişkin açıklama yapmıştı.

Sinegubov, Rusya’nın Epicentr inşaat malzemeleri süpermarketine düzenlediği hava saldırısında ölenlerin sayısının 14'e yükseldiğini ve 43 kişinin de yaralandığını bildirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.