SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Rusya'nın sivillere yönelik saldırısını kınadı!

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik kitlesel saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2023 20:48
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2023 20:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Rusya'nın sivillere yönelik saldırısını kınadı!

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, 29 Aralık 2023 tarihinde Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik kitlesel saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, “Rusya Federasyonu, 29 Aralık gecesi Ukrayna şehir ve köylerine, tam kapsamlı işgalinden bu yana en büyük füze saldırılarından birini düzenledi” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, “İlk bilgilere göre Ruslar çeşitli tiplerde füzeler ve SİHA’lardan oluşan yaklaşık 158 silah birimi kullandı. Bu büyük saldırıda Kıyiv, Lviv, Dnipro, Odesa, Harkiv, Hmelnıtskıy ve diğer Ukrayna bölgeleri vuruldu” açıklamasını yaptı.

Bakanlık, işgalci Rus ordusunun sivil yerleşim yerlerine saldırdığını ifade etti. Sivil yerleşim yerlerine yapılan saldırılara ilişkin açıklama yapan bakanlık, “Rus ordusu özellikle doğumevi, okul, apartman, anaokulu, postane, metro istasyonu ve alışveriş merkezi gibi sivil nesneleri hedef aldı. Bombardımanda onlarca insan öldü ve yaralandı. Enkaz altında kalanları arama çalışmaları devam ediyor” dedi.

Rusya’nın savaşın seyrini değiştiremediği için intikam mantığıyla saldırdığını dile getiren Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, “Rus birlikleri Ukraynalı kadınlarla, çocuklarla, yaşlılarla ve sivillerle savaşıyor. Rusya'nın bugün Ukrayna'da işlediği suçlar, Ukrayna savunma güçlerine karşı mücadelede savaşın gidişatını değiştirememesinin intikamıdır” açıklamasını yaptı.

Uluslararası toplumu sivillere yönelik saldırganlığı durdurmaya çağıran bakanlık, “Uluslararası toplumu, Rusya'nın Ukrayna halkına yönelik soykırımını durdurmak için tüm çabaları birleştirmeye çağırıyoruz. "Ateşkes", "toprakların geçici olarak bırakılması", "müzakereler" ve diğer tüm "tavizler" Rus saldırganlığını durdurmayacak, sadece boyutunu büyütecektir. Rusya, Ukrayna'nın tamamen yok edilmesinden başka bir senaryo düşünmemektedir” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, mühimmat ve teçhizat sağlayan ortaklar için, “Bu bağlamda, ülkemize hava ve füze savunma teçhizatı sağlayan ortaklarımıza derin minnettarlığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Bugün yardımlarınız birçok hayatı kurtardı. Ukraynalıları korumanın tek yolu, Ukrayna'ya kendisini savunması için gerekli tüm askeri ve mali imkânları sağlamaktır. Rus terörü kaybetmeli ve Ukrayna kazanmalıdır” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.