SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna: Rus saldırganlığı nedeniyle ülkede 26 binden fazla kişi kayıp

Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Leonid Timçenko, Rusya'nın başlattığı topyekun işgal girişimi nedeniyle Ukrayna'da 26 bin kişinin kayıp olarak arandığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2023 20:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2023 19:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna: Rus saldırganlığı nedeniyle ülkede 26 binden fazla kişi kayıp

Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Leonid Timçenko, halihazırda ülkede 26 binden fazla kişinin özel koşullar altında kayıp olarak arandığını ifade etti.

Bugün yayınlanan bir televizyon programında konuşan Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Leonid Timçenko, Rus saldırganlığı nedeniyle ülkede 26 binden fazla kişinin kayıp olarak arandığını açıkladı. Bakan Yardımcısı, “Bunların 11 bini sivil ve yaklaşık 15 bini asker” dedi.

KAYIP KİŞİLERİN KAYDI TUTULUYOR

Her bir kayıp kişi hakkındaki bilgilerin, Ukrayna askeri istihbarat tarafından koordine edilen özel bir listeye dahil edildiğini belirten Tımçenko, “Polis Teşkilatı ve Askeri İstihbarat ile işbirliği yapıyor. İçişleri Bakanlığı olarak tüm bilgileri paylaşıyoruz, bir kayıt tutuyoruz” açıklamasında bulunarak bakanlığın kayıp kişilerin yakınları için özel çağrı hattı açtığını aktardı.

KAYIPLARI ARAMA YETKİSİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA DEVREDİLDİ

Ukrayna Bakanlar Kurulu, Eylül ayında “özel koşullar altında” kaybolan kişileri arama yetkisini Ukrayna İçişleri Bakanlığı'na devretti.

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Temsilciliği tarafından yapılan açıklamaya göre, silahlı çatışma, askeri operasyonlar, Ukrayna topraklarının bir kısmının geçici işgali nedeniyle ayrıca doğal veya insan yapımı felaketler nedeniyle kaybolan kişiler “özel koşullar altında kayıp kişiler” olarak kabul ediliyorlar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.