SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Rus askerî lojistiğinin önemli zincirlerinden birini imha etti

Ukrayna, Kerç Boğazı’nın Rusya tarafındaki Krasnodar bölgesindeki Kavkaz Limanı'na düzenlediği saldırıda Rus ordusu için yakıt ve silah taşıyan feribotu vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Rus askerî lojistiğinin önemli zincirlerinden birini imha etti

Ukrayna, 22 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirdiği başarılı operasyon sonucu Rus askerî lojistiğinin önemli zincirlerinden birini imha etti. Ukrayna Deniz Kuvvetleri, Rusya’nın Krasnodarsk bölgesindeki Kavkaz Limanı’ndaki “Conro Trader” feribotunu vurduklarını teyit etti.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Sözcüsü Dmıtro Pletençuk, Rusya’nın Krasnodarsk bölgesindeki Kavkaz Limanı’nda duran “Conro Trader” feribotunun Ukrayna tarafından vurulduğunu teyit etti. Sözcü vurulduktan sonra feribotun battığını belirtti.

Pletençuk, “Bu feribot, işgal güçlerine destek sağlayan Rus askerî lojistiğinin önemli zincirlerinden biriydi. Başta yakıt olmak üzere elbette silah da taşıyordu. Dolayısıyla bu tamamen meşru bir hedeftir. Dolayısıyla bu saldırı düşmanın potansiyelini azaltacaktır.” şeklinde konuştu.

“Conro Trader” feribotunun son çalışan feribot olduğunu kaydeden Pletençuk, “Ruslar, yüke dayanamayacağından korktukları için Kerç Köprüsü’nün demiryolu kolunda yakıt taşımaya cesaret edemiyorlar. Belki bundan sonra tanker kamyonları kullanacaklardır.” dedi.

RUS YETKİLİLER SALDIRIYI DOĞRULADI

Rus yetkilileri, 22 Ağustos 2024 öğleden sonra Kerç Boğazı'nın Rusya tarafındaki Krasnodarsk bölgesinde bulunan Kavkaz Limanı’na saldırının düzenlendiğini duyurdu. Sosyal medyada yapılan açıklamalarda saldırı sırasında yakıt yüklü  “Conro Trader” feribotunun vurulduğu ileri sürüldü. 

Aynı zamanda Kırım'ın işgal yetkilileri, limandaki sonuçlar ortadan kaldırılana kadar Kerç Boğazı'nda feribot seferlerinin askıya alındığını açıkladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.