SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Polonya sınırında 4 binden fazla araç bekliyor

Ukrayna Devlet Sınır Muhafaza Servisi sözcüsü Andriy Demchenko, Ukrayna ile Polonya arasındaki sınırda 4 binden fazla aracın Ukrayna'ya girmek için kuyrukta beklediğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2023 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2023 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Polonya sınırında 4 binden fazla araç bekliyor

"United News" isimli televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Sınır Muhafaza Servisi sözcüsü Andriy Demchenko, ülkenin Polonya sınırında Ukrayna'ya girmek için 4 bin aracın beklediğini söyledi.

YALNIZCA KAMYONLAR BEKLETİLİYOR

Demchenko, konuyla ilgili olarak "Sabah saatlerinde 4 yön bloke edildi. Bunlar; Rava Ruska, Krakovets, Yahodyn ve Shehyni kontrol noktalarındaki sınırlar. Polonya sınır muhafızlarına göre bu sabah itibariyle 4 binden fazla otomobil, kamyon ve araç Ukrayna sınırında kuyruk oluşturmuş durumda ve Ukrayna'ya geçmek için bekliyor." ifadelerini kullandı.

Sınırda otomobil ve otobüs trafiğinin engellenmediğini ancak sadece kamyonların engellendiğini aktaran Demchenko, şu anda günde her iki yönde yaklaşık 120-150 kamyonun sınırı geçtiği bilgisini paylaştı.

Tatil arifesinde sınırı geçen Ukraynalıların sayısının arttığını belirten Demchenko, "geçtiğimiz gün 120.000'den fazla kişi ve araç sınırı geçerek Ukrayna'ya girdi ve çıktı." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.