SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Parlamentosunu ele geçirmeyi planlayan provokatörler kıskıvrak yakalandı!

Ukrayna Güvenlik Servisi, parlamento binası Verhovna Rada'yı 30 Haziran 2024 tarihinde ele geçirme operasyonu yürütmeyi planlayan provokatörleri yakaladığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Parlamentosunu ele geçirmeyi planlayan provokatörler kıskıvrak yakalandı!

Bağımsızlığının ardından 28. kez Anayasa Günü'nü kutlayan Ukrayna, toprak bütünlüğüne karşı başlatılan Rus saldırılarına karşı mücadele verirken, egemenliğinin sembolü olan Parlamentosu Verhovna Rada'ya yönelik saldırı girişimini önledi.

SALDIRGANLAR GÖZALTINA ALINDI

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) parlamento binasını ele geçirmeye çalışan bir grup saldırganı gözaltına aldığını duyurdu. SBU tarafından yapılan açıklamada, grubun 2015 yılından bu yana Ukrayna karşıtı faaliyet yürüten terör pluşumu tarafından yapıldığınının saptandığını belirtti. Açıklamada, "Provokatörler, Ukrayna'nın mevcut askerî ve siyasî liderliğinin 'iktidardan uzaklaştırılmasını' ilan etmeyi planladı. Daha sonra Verhovna Rada binasını ele geçirip işleyişini aksatmayı umdular." ifadeleri kullanıldı. 

Güvenlik güçleri, 30 Haziran 2024 tarihinde parlamento binasına yönelik olarak bir veçe (Slav ülkelerdeki eski halk meclisi) kurmayı planladıklarını ve bunu önleyerek provokatörlerin girişimini belgelediklerini kaydetti. Güvenlik Servisi, operasyon esnasında saldırganlarda silah ve mühimmat ele geçirdi.

10 YIL HAPİS CEZASI İSTEMİ

Gözaltına alınanların Ukrayna Ceza Kanunu'nun 109.1, 109.2 ve 109.3. maddeleri uyarınca tutuklandığı ve haklarında soruşturma başlatıldığı ifade edildi. Açıklamada, "Soruşturma, suçun tüm koşullarını tespit etmek ve sorumluları adalete teslim etmek için devam ediyor. Failler, mallarına el konulmasıyla birlikte 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya." ifadeleri yer aldı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.