SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Paris Olimpiyatları'nda bir gümüş madalya daha kazandı!

Ukraynalı kano sporcuları Lyudmıla Luzan ve Anastasiya Rıbaçok, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları'nda kadınlar 500 metre kürek sprint mücadelesinde gümüş madalya elde etti.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2024 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2024 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Paris Olimpiyatları'nda bir gümüş madalya daha kazandı!

Ukrayna Paris 2024 Yaz Olimpiyatları'na bir gümüş madalya daha aldı.

Ukraynalı kano sporcuları Lyudmıla Luzan ile Anastasiya Rıbaçok iki kişilik kano 500 metre kürek sprint mücadelesinde gümüş madalyanın sahibi oldu. Sporcular mesafeyi 30 dakikada tamamladı.

BEN UKRAYNALIYIM YAZISI ZORLA KALDIRILMIŞTI

Ukraynalı sporcu Anastasiya Rıbaçok'un tasarladığı kano üzerindeki "Ben Ukraynalıyım" yazısı 7 Ağustos 224 tarihinde Uluslararası Kano Federasyonu tarafından zorla kaldırılmış, Ukraynalı sporcu söz konusu karara, "Bu her şeyden önce bana ve yeteneklerime olan inancımın sembolü. Bir kano tasarımı yaparken Ukraynalı olduğumu ve bununla inanılmaz gurur duyduğumu vurgulamak istedim!" ifadesiyle tepki göstermişti.

RUSYA VE BELARUS PARİS OLİMPİYAT OYUNLARI'NDA YOK

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine karşı topyekûn saldırı ve işgal girişimi başlatan Rusya ve en büyük müttefiki Belarus Olimpiyat Oyunları'nda yer almıyor. Rus sporcular yalnızca tarafsız statüde katılım sağlıyor.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) heyeti, Rusya ve Belarus'u 24 Şubat 2022'de başlayan işgal girişiminden kısa bir süre sonra Olimpiyat Oyunları'na katılımdan men etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.