SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ordusu, Robotıne köyünü Rus işgalinden kurtardı

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, Zaporijjya bölgesindeki Robotıne köyünün Rus işgalinden tamamen kurtarıldığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2023 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2023 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ordusu, Robotıne köyünü Rus işgalinden kurtardı

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rus işgali altındaki topraklarına karşı başlattığı taarruza güçlü bir şekilde sürdürüyor. Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, 27 Ağustos 2023 tarihinde katıldığı bir televizyon yayını esnasında Ukrayna'nın Zaporijjya bölgesindeki Robotıne köyünün tamamen kurtarıldığını duyurdu.

İşgalci Rus askerlerinin 22 Ağustos 2023'te Zaporijjya bölgesindeki Robotıne köyüne girdiği ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri 47. Tugayı askerlerinin bölgede çatıştığı duyurulmuştu. 

UKRAYNA ASKERLERİ İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARA DOĞRU İLERLİYOR

Malyar açıklamasında, "Güneyde bir karşı saldırı yürütüyoruz. Bu bizim ana saldırı cephemizdir. Zaporojjya ve Herson bölgelerinde düşman savunmadadır. Bildiğiniz gibi Robotıne kurtarıldı ve birliklerimiz Robotıne'nin güneydoğusuna ve Mala Tokmaçka'nın güneyine doğru ilerliyor" bilgisini verdi. 

Bölgedeki son duruma ilişkin konuşan Malyar; Oçeretuvate, Novodanılivka, Novoprokopivka bölgelerinde ilerleme olduğunu vurgulayarak, "Bunlar, düşmanın şiddetli direnişine rağmen güçlerimizin şu anda ilerlediği yönlerdir" dedi. Malyar, Ukrayna'nın Bahmut yönünde 1 kilometrekarelik bir alanın kurtarıldığını belirtti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.