SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ordusu karşı taarruzda hem savunma hem saldırı yapıyor

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Ganna Malyar, Ukrayna ordusunun hem savunma hem de saldırı yaptığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2023 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2023 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ordusu karşı taarruzda hem savunma hem saldırı yapıyor

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Ganna Malyar, 14 Haziran 2023 tarihinde Ukrayna basınına verdiği demeçte, Ukrayna’nın karşı taarruzuna ilişkin açıklamalar yaptı.

"UKRAYNA ORDUSU HEM SAVUNUYOR HEM DE SALDIRIYOR"

Malyar, Ukrayna ordusunun karşı taarruz faaliyetlerindeki zorluklardan bahsederken, “Savunma kuvvetleri birkaç cephede taarruz yapıyor ama bu arada Ruslar da birkaç cephede taarruz yapıyor. Yani şu an itibarıyla hem savunmayı tutuyoruz hem de karşı taarruz eylemleri yürütüyoruz, sadece farklı cephelerde çok ciddi bir çatışma sürüyor” ifadelerine yer verdi. Azov taburu üyeleri, işgalciler tarafından sözde terör örgütü üyesi olma ve Donetsk'de Rus destekli hükümeti devirmeyi amaçlayan eylemlere katılmakla suçlanıyor.

"RUSYA, UKRAYNA TAARRUZUNU DURDURMAYA ÇALIŞIYOR"

Malyar, Rusya’nın taarruzu durdurmaya çalıştığını ifade ederken “Buna ek olarak, Ruslar top, havan ve uçak saldırılarının sayısını artırıyor ve böylece taarruzumuzu durdurmaya çalışıyor” dedi.

İŞGALCİLER, CEPHE HATLARINA MAYIN DİZDİ

Ukrayna ordusunun, işgalciler tarafından dizilmiş mayınlarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Malyar, “Dahası, örneğin güneyde birliklerimiz yoğun mayın tarlalarıyla karşı karşıya. O yüzden ilerlemek çok zor. Evet, rakamlara bakarsak bunu yavaş yavaş yapmak mümkün ama gidişat sabit" açıklamasını yaptı.

İŞGALCİLER, GÜDÜMLÜ FÜZE VE KAMİKAZE İNSANSIZ HAVA ARACI KULLANIYOR

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Ganna Malyar, Rus işgalcilerin, karşı taarruzu durdurmak için aktif olarak tanksavar güdümlü füzeler ve kamikaze insansız hava araçları kullandığını da sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.