SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Ombudsmanı, Rusya tarafı ile neler görüşüldüğünü açıkladı

Ukrayna ve Rusya Ombudsmanları Ankara'da, Ukrayna vatandaşları ile Rusya Federasyonu vatandaşlarının insani sorunlarının çözümü, özellikle savaş esirlerinin mübadelesinin etkinleştirilmesi ve yaralı sivillerin iadesini ele aldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2023 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2023 20:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Ombudsmanı, Rusya tarafı ile neler görüşüldüğünü açıkladı

Ukrayna Ombudsmanı Dmıtro Lubinets, Rusya Ombudsmanı Tatyana Moskalkova ile 11 Ocak 2023’de Ankara'da yaptığı görüşme sonrasında açıklamalarda bulundu. Lubinets, görüşemelerde Ukrayna ve Rusya vatandaşlarının insani sorunlarına çözümler meselesinin konuşulduğunu söyledi. Lubinets, ayrıca esir takası konusunun yanı sıra insani koridor konusunun da özellikle gündeme getirildiğini kaydetti.

KIRIM'DA ALIKONULAN UKRAYNA VATANDAŞLARI

Ukrayna Ombudsmanı, görüşmelerde 2014’ten beri Rusya’nın işgali altında bulunan Kırım’da işgalcilerce alıkonulan Ukrayna vatandaşlarının durumuna da dikkat çekildiğini belirtti.

Lubinets, Ukrayna veya Rusya Federasyonu topraklarındaki vatandaşlar için resmi belge alışverişi için bir mekanizmanın geliştirilmesi ve diğer birçok konu hakkında görüşüldüğünü aktardı. Ombudsman, Rusya'nın Cenevre Sözleşmelerine uymaması, özellikle tutukluluk koşulları ve savaş esirlerinin kötü muamele görmesi konularının ayrı ayrı gündeme getirildiğini söyledi.

Ukrayna Ombudsmanı Dmıtro Lubinets, Uluslararası Kızılhaç Komitesinin faaliyetlerinin Rusya devlet yetkilileri tarafından engellenmemesi gerektiğine de dikkat çekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.