SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Ombudsmanı Lubinets: Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne verdiği kararlı destek için Türkiye'ye minnettarız

Ukrayna Ombudsmanı Dmıtro Lubinets, "Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne verdiği kararlı destek için Türkiye'ye minnettarız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2023 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2023 21:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Ombudsmanı Lubinets: Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne verdiği kararlı destek için Türkiye'ye minnettarız

Ankara'daki Sheraton Otel'de bugün başlayan Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı 2023 çerçevesinde Rusya ve Ukrayna Ombudsmanları bir araya geldi.  İkili başlayan görüşmeye daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Mustafa Şentop ve Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç da katıldı.

Ukrayna Ombudsmanı Dmıtro Lubinets, Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna'nın ana karasına yönelik başlattığı işgal girişiminin ardından Türkiye'nin Ukrayna'ya ve Ukrain halkına verdiği desteklerden ötürü teşekkür etti.

Ukrayna Ombudsmanı Lubinets, "İnsani sorunların çözülmesi konusunda sağladığınız tüm yardımlar için teşekkür etmek istiyorum. Tahıl Koridoru Anlaşması konusundaki çabalarınız bizim için çok değerli" ifadelerini kullandı.

UKRAYNA OMBUDSMANI: TÜRKİYE'YE MİNNETTARIZ

Ukrayna'da 11'inci ayında da devam eden savaşın sonra ermesi için Türkiye'nin üstlendiği arabulucuk rolünün beraberinde tüm yardım ve destekleri için minnettarlığını yineleyerek şu ifadelere dikkat çekti:

"Sayın (Şeref) Malkoç’a bugünkü görüşme ve (Türkiye) Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılacak görüşme konusundaki yardımları için teşekkür etmek istiyorum. Bu görüşmelerin, ağır yaralı asker ve sivil esirlerin değişimini hızlandırmaya ayrıca Ukrayna ile Rusya vatandaşlarının karşı karşıya kaldığı diğer birçok insani sorunun çözüme kavuşturulmasına yardım edeceğini umuyoruz. Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne verdiği kararlı destek için Türkiye Cumhurbaşkanına minnettarız."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.