SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'nın yürüttüğü operasyondan ilk görüntüler yayınlandı

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri 6 Ağustos 2024 tarihinde Kursk'ta başlattığı sınır ötesi operasyona dair ilk görüntüleri yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'nın yürüttüğü operasyondan ilk görüntüler yayınlandı

Vladimir Putin'in emriyle Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine karşı işgal girişimi ve topyekûn saldırı başlatan Rus güçleri, kritik alt yapı tesislerini ve sivilleri hedef almaya devam ediyor. 24 Şubat 2022'den bu yana Rus saldırılarına karşı güçlü bir şekilde direniş gösteren Ukrayna, taarruz hamlesinde bulunarak düşman kuvvetlerini geriye itti.

KURSK OPERASYONUNA İLİŞKİN İLK GÖRÜNTÜLER YAYINLANDI

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine bağlı askerî birlikler 6 Ağustos 2024 tarihinde Sumı (Sumy), Harkiv (Kharkiv) ve Lugansk (Luhansk) bölgelerine yakın olan Rusya'nın Kursk bölgesine beklenmedik bir sınır ötesi operasyon başlattı. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ilk kez operasyona ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından yayınladı. Görüntülerde, Ukrayna askerlerinin Rusya sınırılarını aştığı, Ukrayna askerlerinin bölgeyi mayınlardan arındırdığı, düşman savunma hatlarını yok ettiği, havacılık ve topçuların çalışmaları ile düşman askerlerinin ele geçirildiğini gösteriyor. 

SAVAŞIN TARİHİNE GEÇECEK O GÜN 

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri söz konusu görüntülere ilişkin olarak yaptığı paylaşımnda, "6 Ağustos 2024. Rusya-Ukrayna Savaşı tarihine geçecek bir gün. Operasyonun ilk aşamasında dikkatli hazırlık, planlama, şaşırtma, mücadele ruhu ve bilgilendirme sessizliği belirleyici oldu. Artık her şey, operasyona katılan ordunun tüm kollarındaki Ukraynalı askerlerin istikrarına bağlı." ifadelerini kullandı. 

Ukrayna Başkomutanı Oleksandr Sırskıy (Oleksandr Syrskyi) ise son verilere göre 74 yerleşim yerinin Ukrayna'nın kontrolünde olduğunu duyurdu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.