SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'nın yıllık İHA üretim kapasitesi 3 milyonu aşıyor

Ukrayna Stratejik Endüstriler ve Sanayi Bakan Yardımcısı Anna Gvozdyar, Ukrayna’nın yılda üç milyondan fazla insansız hava aracı (İHA) üretebilme potansiyeline sahip olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2024 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2024 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'nın yıllık İHA üretim kapasitesi 3 milyonu aşıyor

Ukrayna yılda 3 milyondan fazla insansız hava aracı (İHA) üretebilme potansiyeline sahip. Bunun için ülkede yeterli üretim kapasitesi mevcut ve uluslararası ortaklarla iş birliği yürütülüyor.

"FİNANSMANA İHTİYACIMIZ VAR"

Ukrayna'da, Güvenlik ve Savunma Kuvvetlerinin operasyonlarını daha yüksek hassasiyetle gerçekleştirmesine yardımcı olacak teknolojik yenilikleri yaratmak amacıyla tasarlanan Precision Hackathon (teknoloji yarışması) düzenlendi. Etkinlikte konuşan Ukrayna Stratejik Endüstriler ve Sanayi Bakan Yardımcısı Anna Gvozdyar, “Yeterince büyük bir üretim kapasitemiz mevcut, bugün çeşitli türlerde 3 milyondan fazla İHA üretebilme potansiyeline sahibiz. Bunun için finansmana ihtiyacımız var.” değerlendirmesinde bulundu.

Devletin bu ihtiyaçların sadece bir kısmını karşılayabildiğini belirten Bakan Yardımcısı, geri kalanının ise yabancı ortaklar tarafından finanse edildiğini kaydederek; Kanada’nın, Ukrayna ordusu için Ukrayna yapımı insansız hava araçlarının bir kısmını satın almayı kabul ettiğini ve başta Birleşik Krallık olmak üzere diğer ülkelerle de bu konuda müzakerelerin sürdüğünü aktardı.

Gvozdyar, “İHA’lara yönelik çeşitli türdeki ürünler konusunda hem devlet hem de özel şirketler sayesinde yeterince geliştik. Bir milyondan fazla İHA üretiliyor ve elbette bunlar için bir milyondan fazla mühimmat gerekiyor." diyerek Ukrayna Stratejik Endüstriler ve Sanayi Bakanlığının Ukrayna ordusu için gerekli olan SİHA’lar üzerinde çalıştığını kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.