SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'nın Kursk operasyonu beklenmedik etki yarattı

Ukrayna'nın Rusya'nın Kursk bölgesine yapmış olduğu operasyonun, savaşın genel seyrini değiştirmese de Rus hükumeti ve toplumunu yeni bir aşamaya itti.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2024 22:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2024 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'nın Kursk operasyonu beklenmedik etki yarattı

The New York Times, Ukrayna'nın Rusya'nın Kursk bölgesine beklenmedik operasyonunun savaşın genel seyrini değiştirmese de önemli bir etki yarattığını ifade etti.

Haberde, operasyonun büyük ölçüde ön cepheye adapte olmuş olan Rus hükumeti ve toplumunu doğaçlama ve belirsizlikle dolu yeni bir aşamaya ittiği belirtiliyor. Yetkililerin verdiği bilgilere göre, sınır yakınlarında, 130 binden fazla kişinin kaçtığı veya tahliye edildiği bölgelerde, yerel yetkililer krize hazırlıksız yakalandığı ifade edildi.

Yayın, Ukrayna'nın saldırısının, Rus muhalif siyasetçiler için "Rusya'nın zafer yolunda emin adımlarla ilerlediği" anlatısını çürütmek için nadir bir fırsat sunduğunu belirtiyor. Ancak uzmanlar, Rus toplumunun ya bayrak etrafında birleşerek ya da devleti kendilerini koruyamadığı için eleştirerek tepki verebileceğini öngörüyorlar.

Haberde, "Toplumda, zorunlu askerlerin çatışmalara katılması konusunda bir endişe işareti var. Putin, Ukrayna'daki çatışmanın başından itibaren onların savaş bölgesine gönderilmeyeceğine söz vermişti." ifadeleri kullanıldı.

Uzmanlar, Ukrayna birliklerinin Kursk bölgesinden çıkarılması çabalarının, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda ilerlemesini nihayetinde etkileyebileceğini tahmin ediyorlar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.