SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'nın Genişlemesi ve Yeniden Yapılanmasından Sorumlu AB yetkilisi kim olacak?

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Letonya Temsilcisi Valdis Dombrovskis’i Ukrayna'nın Genişlemesi ve Yeniden Yapılanmasından Sorumlu İcra Başkan Yardımcısı olarak atayacak.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2024 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'nın Genişlemesi ve Yeniden Yapılanmasından Sorumlu AB yetkilisi kim olacak?

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerinden Avrupa Komisyonu üyeliği için önerilen yeni adayların portföylerine ilişkin ilk kararlarını aldı. Von der Leyen'in, Letonya Temsilcisi Valdis Dombrovskis’i Ukrayna'nın Genişlemesi ve Yeniden Yapılanmasından Sorumlu İcra Başkan Yardımcısı olarak ataması bekleniyor.

Von der Leyen, bu haftanın sonuna kadar Avrupa Komisyonunun yeni liderliği için kapsamlı bir paket açıklayacak. Dışişleri Yüksek Temsilcisine ek olarak, von der Leyen'in yanında dört icra başkan yardımcısı olacak.

Ayrıca, doğrudan von der Leyen'e rapor verecek iki ek AB komisyon üyesi daha olacak. 

Letonyalı yetkili Valdis Dombrovskis, 2014 yılından itibaren Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor. 

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, 18 Temmuz 2024 tarihinde Avrupa Parlamentosunda (AP) yapılan oylamada yeniden Avrupa Komisyonu Başkanı seçilmişti. Von der Leyen böylece 2019'dan bu yana yürüttüğü AB Komisyonu Başkanı görevine 5 yıl daha devam etme hakkı kazanmış oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.