SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, NATO ile ortak silah üretimine başladı

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, NATO ile ortak silah üretiminin başladığını ve kısa sürede bu kapasitenin artacağını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2023 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2023 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, NATO ile ortak silah üretimine başladı

Rus saldırıları altındaki Ukrayna, uluslararası müttefikleriyle silah tedariği konusunda ortaklık kurmaya devam ediyor. Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, 21 Aralık 2023 tarihinde NATO ile ortak silah üretiminin başladığını ve kısa sürede genişlemesi gerektiğini duyurdu.

"ORTAK ÜRETİM BAŞLADI"

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Danilov, Ukrayna'da üretilen silahların NATO standartlarını karşıladığının altını çizdi. Konuyla ilgili basın toplantısı yapan Danilov, "Ortak üretim artık başladı ve devam ediyor. Şu an bizim için önemli olan var olan üretim hacminin kısa sürede yükselmesi. Bunu istiyoruz. Aslında tamamen teknik bir konu ve üzerinde çalışılıyor." değerlendirmesini yaptı.

KAPALI HAVALİMANLARI YENİDEN AÇILIYOR

Öte yandan, Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı topyekûn savaşın başından bu yana ülkede kapalı olan havalimanlarının yeniden açılması hususunda ise "Sivil havacılık için havalimanlarının güvenliği ve uçakların sigortası dahil bazı koşulların yerine getirilmesi lazım. Başka türlü havalimanları açılamaz. Konuyu 2024'te gündeme alarak çözmekte kararlıyız" ifadelerini kullandı.

ZELENSKIY: TESLİM OLMAYA NİYETİMİZ YOK, DAHA FAZLA SİLAHA İHTİYACIMIZ VAR

Ukrayna, topyekun savaş ikinci yılına girerken; savaşa devam etmek için daha fazla silah desteğine ihtiyaç duyuyor. Konuya ilişkin, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, 22 Aralık 2023 tarihinde Ukrayna Diplomatlar Günü kapsamında yapılan toplantıda açıklama yaptı. Zelenskıy, Ukrayna'nın gelecek yıl için dış politika hedeflerini belirtti. Savaşı mutlaka kazanacaklarının altını çizdi. Ukrayna Cumhurbaşkanı, "Teslim olmaya niyetimiz olmadığı için daha fazla silaha ihtiyacımız var. İnanıyoruz, Ukrayna kazanacak" değerlendirmesini yaptı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.