SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'nın Kursk'ta kontrol altına aldığı yerleşim sayısı yüze çıktı!

Ukrayna Başkomutanı Oleksandr Sırskıy (Oleksandr Syrskyi), Ukrayna ordusunun Rusya’nın Kursk bölgesinde 100 yerleşim yerini kontrol ettiğini ve 594 Rus askerini esir aldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'nın Kursk'ta kontrol altına aldığı yerleşim sayısı yüze çıktı!

Ukrayna Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Oleksandr Sırskıy (Oleksandr Syrskyi), Ukrayna ordusunun sınır ötesi operasyon düzenlediği Rusya’nın Kursk bölgesindeki 100 yerleşim yerini kontrol altına aldığını duyurdu.

Kıyiv’de 27 ağustos'ta düzenlenen “Ukrayna 2024: Bağımsızlık” adlı forumunda konuşan Başkomutan Oleksandr Sırskıy, Kursk bölgesinde güvenlik bölgesi oluşturulurken Ukrayna ordusunun halihazırda bölgedeki 100 yerleşim yerini kontrol altına aldığını bildirdi.

Rusya'nın Kursk istikametinden Sumi bölgesindeki sınır köylerini bombaladığını, birliklerinin önemli bir kısmını bu yönde yoğunlaştırarak taarruz operasyonu planladığını söyleyen Sırskıy, “Bu nedenle bir güvenlik bölgesi oluşturmak, Rusya Federasyonu topraklarından bombardımanı durdurmak ve Sumı bölgesindeki sivil tesisleri korumak amacıyla bir karar alındı ​​​​ve 6 Ağustos'ta Savunma Kuvvetleri Kursk'ta bir taarruz operasyonu başlattı. Bugün itibarıyla Rus birliklerine ciddi insan gücü ve teçhizat kaybı yaşatarak ilerlemeye devam ediyoruz. Bugüne kadar bölgedeki bin 294 kilometrekarelik alanı ve bu alanda bulunan 100 yerleşim yerini kontrol altına aldık. Ayrıca birliklerimizin başarılı eylemleri sayesinde esir takası fonumuzu önemli ölçüde yeniledik. Bugüne kadar bu bu bölgede 594 Rus asker esir alındı.” açıklamasında bulundu.

RUSYA BÖLGEYE 30 BİN ASKER SEVK ETTİ

Sırskıy Rusya’nın, birliklerini diğer yönlerden bölgeye çekmeye ve Ukrayna saldırı grubunun yakınında bir savunma çemberi oluşturmaya çalıştığını aktardı.

“Birliklerimizin bu istikametteki eylemleri doğrudan operasyonel durumun gelişmesine bağlı olacaktır.” diyen Sırskıy, halihazırda yaklaşık 30 bin Rus askerinin diğer cephelerden Kursk bölgesine transfer edildiğini ancak işgalcilerin durumunun oldukça zor olduğu, Pokrovsk istikametinden kuvvetlerini çekmediğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.