SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Küresel Barış Zirvesi için planlanan tarihi açıkladı

Ukrayna, Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın önerdiği barış formülünün ele alınacağı ve dünya liderlerinin katılacağı Küresel Barış Zirvesi'ni gelecek yıl şubat ayında düzenleyebilir.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2023 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Küresel Barış Zirvesi için planlanan tarihi açıkladı

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı İgor Jovkva, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın önerdiği barış formülünün ele alınması için devlet liderleri düzeyindeki Küresel Barış Zirvesi'nin Şubat 2024’te düzenlenebileceğini öne sürdü.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi İgor Jovkva, dün Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın kasım sonu veya aralık başında ulusal güvenlik danışmanlarıyla dördüncü bir toplantı organize edeceğini ifade etti.

UKRAYNA, KÜRESEL BARIŞ ZİRVESİ’NİN OLASI TARİHİNİ AÇIKLADI

Ayrıca Jovkva, “Küresel Barış Zirvesi, Şubat 2024'te gerçekleşebilir… Zirve kesinlikle gerçekleşecek çünkü hem Ukrayna’nın sunduğu barış formülünün pratik uygulamasının başlangıcını işaret edecek hem de bu yolda elde edilen tüm sonuçları özetleyecek" açıklamasını yaptı. Jovkva, Orta Doğu'daki olayların bölge ülkelerinin gündem önceliklerini etkilediğini kabul etti. Ancak  geçen ay Malta'da yapılan görüşmelere Suudi Arabistan, Bahreyn ve Katar'ın katılım gösterdiğine dikkat çekti.

Küresel Barış Zirvesi'nin mümkün olan en geniş katılımla düzenlenmesini planladıklarını belirten Jovkva, “Bu nedenle zirvenin zamanını ve yerini detaylı bir şekilde düşünmeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.