SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, kara ve hava insansız sistemlerini tek kontrol merkezinde birleştirecek

Ukrayna, cephede faaliyet gösteren kara ve hava insansız sistemlerini tek kontrol merkezinde birleştirmek için çalışmalar yürütüyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2024 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2024 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, kara ve hava insansız sistemlerini tek kontrol merkezinde birleştirecek

Ukrayna Savunma Bakanlığı, kara ile havada faaliyet gösteren robotik ve insansız sistemlerin savaş alanında tek gerçek zamanlı kontrol merkezine entegre edilmesi üzerinde çalışıyor.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Litvanyalı mevkidaşı Laurynas Kasciunas ile birlikte 14 Ağustos'ta yenilikçi askeri gelişmelerin test edildiği bir eğitim alanını ziyaret etti. Ziyarete dair açıklamada bulunan Umerov, “Test alanında, keşif dronlarının, taretlerdeki uzaktan kumandalı makineli tüfeklerin, robot avcıların yeteneklerini ve kara robotik tıbbi platformlarının etkinliğini gösterdik. Tüm bu yenilikçi gelişmeler Ukraynalı şirketler tarafından geliştirildi ve savunma yeteneklerimizi artırmayı amaçlıyor.” dedi.

Bununla birlikte Umerov, Ukrayna Savunma Bakanlığının, halihazırda kara ile havada faaliyet gösteren robotik ve insansız sistemlerin savaş alanında tek gerçek zamanlı kontrol merkezine entegre edilmesi üzerinde çalıştığını kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.