SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, İsveç ile ikili güvenlik anlaşması görüşmelerine başladı

Ukrayna ve İsveç, 21 Mayıs 2024 tarihinde ikili güvenlik anlaşması için müzakerelere başladı. Anlaşmanın kısa sürede imzalanması planlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2024 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, İsveç ile ikili güvenlik anlaşması görüşmelerine başladı

Ukrayna ile İsveç, 21 Mayıs 2024 tarihi itibariyle ikili güvenlik anlaşmasına ilişkin müzakerelere başladı.

Ukrayna heyetine başkanlık eden Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Igor Jovka (Ihor Zhovkva), "Rus saldırganlığına karşı tam kapsamlı direnişye Ukrayna'ya, özellikle de askeri alanda verdiği önemli destek için İsveç'e minnettarız. Bugün NATO'nun yeni üyesi İsveç'le müzakere yapıyor olmamız önemli. İsveç ile tüm stratejik alanlarda ikili güvenlik iş birliğinin daha da derinleşeceğine ve bunun ikili anlaşmamıza yansıyacağına güveniyoruz." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisinden yapılan açıklamada, tarafların taslak belgenin hükümlerini ayrıntılı olarak değerlendirdiği, belgenin mümkün olan en kısa sürede sonuçlandırılmasını ve imzalanmasını sağlamak için ilave adımlar üzerinde anlaşmaya vardığı belirtildi.

İkili güvenlik anlaşması, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkan yardımcısı Igor Jovka ile İsveç Ulusal Güvenlik Danışmanı Henrik Landerholm arasında Mart 2024 tarihinde görüşülmüştü. Taraflar müzakerelerin "mümkün olan en kısa sürede" başlatılması gerektiğini vurgulamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.