SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, işgalci Rusya’ya ait yedi İHA’yı imha etti!

İşgalci Rusya saldırılarına devam ediyor! Rus hava sahasından gelen sekiz adet İHA ve bir adet X-69 güdümlü hava füzesi, Sumı Oblastı’nı hedef aldı. Ukrayna Hava Kuvvetleri yedi İHA’yı etkisiz hale getirdiğini açıkladı. 

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, işgalci Rusya’ya ait yedi İHA’yı imha etti!

İşgalci Rusya, 23 Temmuz 2024 gecesi Ukrayna’nın Kursk bölgesi yönünden hava saldırısında bulundu. Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından, gerçekleşen saldırıların Sumı Oblastı’na yönelik olduğu açıklandı. Ukrayna Hava Kuvvetleri Bakanı Korgeneral Mıkola Oleşçuk (Mykola Oleshchuk) resmi hesabından yaptığı açıklamada, Rusya hava sahasından bir adet X-69 güdümlü hava füzesi ve sekiz adet Shahed taaruz İHA'sı geldiğini belirtti. Ukrayna topraklarına yönlendirilen sekiz İHA’dan yedi tanesinin imha edildiği açıklandı. İşgalci Rusya’nın X-69 güdümlü hava füzesinin ise aktif karşı koruma sistemi nedeniyle etkisiz hale getirilemediği belirtildi.

İşgalci Rusya’ya ait insansız kamikaze araçları, 21 Temmuz 2024 tarihinde de Sumı bölgesinde bulunan Konotop ilçesindeki enerji altyapısını hedef alan bir saldırı daha gerçekleştirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.