SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ilk kez sadece kendi doğal gazını kullanarak kışı geçirdi

Ukrayna'nın gaz ve petrol şirketi Naftogaz, ülkenin bu yıl ilk kez sadece kendi doğal gazını kullanarak kışı geçirdiği açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 19:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ilk kez sadece kendi doğal gazını kullanarak kışı geçirdi

Ukrayna'nın gaz ve petrol şirketi Naftogaz Başkanı Oleksiy Çernışov, Ukrayna'nın bu yıl ilk kez sadece kendi doğal gazını kullanarak kışı geçirdiği duyurdu.

Naftogaz Başkanı Oleksiy Çernışov, 1 Mart 2024 tarihinde sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Baharın ilk günü. Bu, tüm kışı sadece Ukrayna doğal gazını kullanarak geçirdiğimiz anlamına geliyor!  Bu tarihi bir olaydır." ifadelerini kullandı.

Birkaç yıl öncesine kadar bunun inanılmaz gibi göründüğünü belirten Çernışov, “Ama biz bunu yaptık ve gelecekte Ukrayna'nın enerji bağımsızlığı eğilimini desteklemeyi planlıyoruz.” dedi.

UKRAYNA KENDİ DOĞAL GAZ ÜRETİMİNİ ARTIRDI

Ukrayna Enerji Bakanı German Galuşçenko Ağustos 2023'te, Rusya ile doğal gaz transit sözleşmesinin tamamlanmasından sonra Ukrayna’nın sözleşmenin uzatılmasına dair müzakere etmeyeceğini bildirdi.

2023 yılının Aralık ayının başında Naftogaz kışı tamamen Ukrayna doğal gazıyla atlatmayı planladıklarını açıklamıştı. Şirket, Ukrayna'nın kendi doğal gaz üretim hacmini artırdığını kaydetti. 2023 yılında rekor sayıda yeni kuyu açan Naftogaz, bu eğilimi 2024 yılında da sürdüreceğinin sözünü verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.