SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ile Romanya savunma sanayi işbirliğine dair mutabakat zaptı imzaladı

Ukrayna ve Romanya savunma sanayisinde işbirliğine ilişkin mutabakat zaptı imzaladı. Belge, savunma sanayisi alanında Romanya ile Ukrayna arasındaki mevcut ikili ilişkilerin güçlenmesini sağlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2023 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ile Romanya savunma sanayi işbirliğine dair mutabakat zaptı imzaladı

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de, dün Ukrayna-Romanya Hükümetlerarası İstişare Toplantısı gerçekleşti. Toplantı çerçevesinde Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Oleksandr Kamışin ile Romanya Ekonomi Girişimcilik ve Turizm Bakanı Stefan-Radu Oprea, iki ülke arasında savunma sanayisinde işbirliğine ilişkin mutabakat zaptı imzaladı.

Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanlığından yapılan açıklamada, “Belgede, Romanya ile Ukrayna arasındaki karşılıklı askeri-teknik işbirliğinin desteklenmesi ve genişletilmesi ele alınıyor" denildi.

Açıklamada, mutabakat zaptının imzalanmasının ardından, Romanya ile Ukrayna arasında, özellikle savunma sanayi alanında, mevcut ikili dostane ilişkilerin güçlendirilmesinin beklendiği belirtildi. Ayrıca karşılıklı yarar sağlayan ortaklığın Ukrayna'nın savunma yeteneklerinin güçlendirilmesini ve Romanya'nın savunma sanayisinin gelişmesini sağlayacağı aktarıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bakan Kamışin, Ukrayna savunma sanayisinin gelişmesi için önceliklerden birinin, Batı ülkelerinin savunma sanayisi ile işbirliğinin artırılması olduğunu ifade etti. Bakana göre Ukrayna, NATO'nun güvenlik alanına tam olarak entegre olmayı ve güvenilir bir ortak olmayı hedefliyor.

Diğer yandan Romanya Ekonomi Girişimcilik ve Turizm Bakanı Oprea, ülkesinin iki ülkenin savunma şirketleri arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesini ve genişletilmesini desteklediğini kaydetti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.