SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ile Portekiz güvenlik iş birliği anlaşması imzaladı

Ukrayna Cumhubaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ve Portekiz Başbakanı Luis Montenegro, iki ülke arasında güvenlik alanında işbirliği anlaşması imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2024 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2024 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ile Portekiz güvenlik iş birliği anlaşması imzaladı

Ukrayna Cumhubaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ve Portekiz Başbakanı Luis Montenegro, Lizbon'da 28 Mayıs 2024 tarihinde güvenlik iş birliğine dair ikili bir anlaşma imzaladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisinden dün yayımlanan açıklamada, “Anlaşma, Portekiz'in Ukrayna'nın 1991 sınırları dahilinde karasuları da dahil olmak üzere toprak bütünlüğünü yeniden tesis etmesine destek olma taahhüdünü ortaya koymaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Anlaşmaya göre, Portekiz bu yıl Ukrayna’ya en az 126 milyon avro askeri destek sağlayacak. Ayrıca Portekiz; F-16 koalisyonuna, uluslararası deniz güvenliği yetenekleri koalisyonuna, büyük kalibreli mühimmat tedarik programına, mayın temizleme ve deniz güvenliğinin arttırılması çabalarına katılacağını teyit etti.

Bununla birlikte anlaşma iki ülke arasındaki savunma sanayi, istihbarat, organize suçlar ve propagandayla mücadelenin yanı sıra kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer risklere karşı ikili işbirliğini öngörüyor.

Açıklamada Ukrayna ve Portekiz'in, NATO'ya katılım yolunda Ukrayna’yı desteklemek için ortak çabaları koordine edeceği ve güçlendireceğini ifade edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.