SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna hava savunmasının güçlendirilmesi adına önemli görüşme!

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna Başkomutanı Oleksandır Sırskıy ile birlikte, Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı ve ABD Avrupa Komutanlığı Komutanı Orgeneral Christopher Cavoli ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2024 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2024 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna hava savunmasının güçlendirilmesi adına önemli görüşme!

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, 24 Mayıs 2024 tarihinde Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı (SACEUR) ve ABD Avrupa Komutanlığı Komutanı Orgeneral Christopher Cavoli ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

GÜNDEM HAVA SAVUNMASININ GÜÇLENDİRİLMESİ

Ukrayna Başkomutanı Oleksandır Sırskıy ve Güvenlik Yardım Grubu Ukrayna Komutanı Korgeneral Antonio Aguto'nun da yer aldığı görüşmede, Ukrayna hava savunmasının ve cephe hattının güçlendirilmesi konuları ele alındı.

Görüşme sonrasında resmî sosyal medya hesabından açıklama yapan Umerov, Başkomutan Sırskıy'ın Orgeneral Cavoli ve Korgeneral Aguto'yu bilgilendirdiğini belirtti.

Toplantıda Ukrayna hava savunmasının güçlendirilmesine ilişkin hususların ayrı ayrı ele alındığını açıklayan Bakan Umerov, "NATO üyesi tüm ortaklarımıza, Ukrayna topraklarının Rus işgalcilerden kurtarılmasında gösterdikleri yardım ve aktif iş birliği için en içten şükranlarımı ifade ettim." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.