SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı: Hava Kuvvetleri askerleri olağanüstü cesaret, kahramanlık, profesyonellik ve yaratıcılık sergiledi!

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı, düşürülen hedefler arasında uçaklar, helikopterler, füzeler ve insansız hava araçlarının bulunduğunu açıkladı. Ukrayna pilotları 20 binden fazla sorti gerçekleştirdi ve 4 bin 475 Hava Kuvvetleri personeli devlet madalyaları ile ödüllendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2024 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2024 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı: Hava Kuvvetleri askerleri olağanüstü cesaret, kahramanlık, profesyonellik ve yaratıcılık sergiledi!

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Mıkola Oleşçuk, Ukrayna Hava Kuvvetleri Günü'nde yaptığı açıklamada, düşürülen hedefler arasında yüzlerce uçak ve helikopter, binlerce seyir füzesi ve insansız hava aracının bulunduğunu belirtti.

Oleşçuk, "Ukraynalı pilotlar, çoğunluğu savaşta olmak üzere 20 binden fazla sorti gerçekleştirdi. Bu, Batılı ortaklarımızın güçlü desteği sayesinde mümkün oldu. Modern Batı silahlarını kaliteli ve ustalıkla kullanarak, Hava Kuvvetleri askerleri olağanüstü cesaret, kahramanlık, profesyonellik ve yaratıcılık sergilediler" dedi. Ayrıca, gökyüzü için savaşın devam ettiğini ekledi.

Komutanın verilerine göre, Rusya'nın geniş çaplı işgali sırasında, Ukrayna'nın devlet egemenliği ve toprak bütünlüğünü savunmada gösterdikleri kişisel cesaret ve fedakarlık nedeniyle 4 bin 475 Hava Kuvvetleri askeri personeli devlet madalyaları ile ödüllendirildi, bunlardan 47'si Ukrayna Kahramanı oldu.

UKRAYNA F-16 SAVAŞ UÇAKLARINI NASIL İSTEMİŞTİ?

Ukrayna Hava Kuvvetleri Günü, 27 Haziran 2007 tarihli Ukrayna Cumhurbaşkanı kararnamesine göre her yıl Ağustos ayının ilk Pazar günü kutlanıyor.

Ukrayna yetkilileri, Rusya'nın geniş çaplı işgalinin başlangıcından bu yana Batı'dan modern F-16 savaş uçakları talep etti. 2023 yılında, birkaç ülke ABD'nin onayı ile Ukrayna'ya bu uçakları teslim etme kararı aldı. Temmuz ayı sonunda, Ukrayna'ya ilk F-16 savaş uçaklarının ulaştığı bildirildi, Bloomberg'e göre bu uçaklar "küçük bir miktar" olarak tanımlandı. The Times daha sonra uçakların altı olduğunu ve Hollanda'dan geldiğini yazdı. Ne Ukrayna ne de ABD veya F-16 teslim eden AB ülkeleri (Hollanda dışında Belçika, Danimarka ve Norveç) henüz resmi bir teyit sağlamadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.