SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna geliştirdiği yeni füze-insansız hava aracını tanıttı

Ukrayna, çok kısa süre içinde geliştirdiği yeni jet motorlu "Palyanıtsa" (Palianytsia) füze-insansız hava aracını tanıttı.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2024 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2024 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna geliştirdiği yeni füze-insansız hava aracını tanıttı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), 24 Ağustos 2024 tarihinde Ukrayna'nın yeni geliştirilen "Palyanıtsa" (Palianytsia) füze-insansız hava aracı (İHA) mühimmatının ilk kez kullandığını açıklamıştı.

Zelenskıy'ın Ukrayna Bağımsızlık Günü kutlama töreninde yaptığı açıklamadan bir gün sonra, United24 Medya platformu aracılığıyla Ukrayna’nın yeni uzun menzilli silahı tanıtıldı.

Tanıtım videosunda Ukrayna tarafından yeni geliştirilen uzun menzilli füze-İHA Palyanıtsa ilgili neredeyse tüm bilgilerin gizli olduğunu belirtildi.

Tip silahın Ukraynalı geliştiriciler tarafından olağanüstü hızlı bir şekilde, sadece 1,5 yıl içinde tamamlandığı aktarılan tanıtımda, “Çünkü motivasyon çok güçlüydü; Palyanıtsa ne kadar hızlı hazır olursa o kadar çok hayat kurtarılabilecek ve sivil halk daha az zarar görecekti.” denildi.

Kara platformundan fırlatılan Palyanıtsa, jet motoruna sahip ve maliyeti benzer silahlardan oldukça düşük. Ayrıca maliyetinin daha da düşürülmesi için çalışmalar devam ediyor. 

Palyanıtsa füze-İHA'nın menzili içinde Rusya’ya ait yaklaşık 20 hava üssü bulunduğuna dikkat çekilirken, “Palyanıtsya’nın amacı düşmanın saldırı potansiyelini yok ederek sivil halkı korumaktır.” ifadelerine yer verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.