SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna enerji sistemi zor durumda: Başkent Kıyiv ve 7 bölgede ani elektrik kesintileri uygulanacak!

İşgalci Rusya'nın enerji altyapı tesislerini bombalaması nedeniyle Ukrayna'nın enerji sistemindeki zor durum devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna enerji sistemi zor durumda: Başkent Kıyiv ve 7 bölgede ani elektrik kesintileri uygulanacak!

Vladimir Putin emrindeki işgalci Rus güçleri, Ukrayna'daki hidroelektrik santrallerini, termik santrallerini, trafo merkezlerini ve yüksel gerilim hatlarını hedef alarak ülkenin enerji sistemine zarar veriyor.

ENERJİ SİSTEMİNDEKİ ZOR DURUM DEVAM EDİYOR

Ukrayna enerji sektöründeki en büyük özel şirket olan DTEK basın servisinden yapılan açıklamada, “Maalesef Rusya Federasyonu'nun saldırılarının ardından enerji sistemindeki zor durum devam ediyor. Bundan dolayı Ukrayna Devlet Elektrik Dağıtım İdaresinin (UKRENERGO) talimatıyla Kıyiv ve Donetsk bölgelerinde ani elektrik kesintileri uygulanacak. Durumu istikrara kavuşturmak için elimizden geleni yapıyoruz.” denildi.

Bununla birlikte, YASNO Enerji Tedarik Şirketi Başkanı Sergiy Kovalenko, 4 Haziran 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, başkent Kıyiv’de elektrik tüketim limitinin aşıldığını duyurarak başkentte ani elektrik kesintilerinin uygulanacağını duyurmuştu.

Buna ek olarak UKRENERGO, Donetsk, Jıtomir, Mıkolayiv, Kirovograd, Harkiv, Hmelnıtskiy, Kıyiv bölgelerinde ve başkent Kıyiv’de elektrik tüketim limitine ulaşıldığını ve ilgili bölgelerde ani elektrik kesintilerinin uygulanacağını bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.