SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Dışişleri Bakanı ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Direktörü arasında kritik görüşme

Ukrayna Dışişleri Bakanı ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Genel Direktörü, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik nükleer enerji sistemlerini vurma planlarını engellemenin yollarını görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Dışişleri Bakanı ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Direktörü arasında kritik görüşme

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiga ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Genel Direktörü Rafael Grossi 24 Eylül 2024 tarihinde bir araya geldi. İkili arasında gerçekleşen görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'nın nükleer enerji sistemini vurma planlarını engellemenin yolları ele alındı. Ukrayna Dışişleri Bakanının açıklaması ise Bakanlığın resmi sayfasından şu şekilde paylaşıldı:

Rafael Grossi ile görüşmemde UAEA'ya desteği ve Zaporijjya Nükleer Santrali2ne ilişkin son güçlü kararı için teşekkür ettim. Rusya'nın nükleer enerji sistemimizin unsurlarını vurmaya yönelik tehlikeli planları hakkında Genel Müdürü bilgilendirdim, bu da nükleer bir olay tehdidi yaratıyor. Rusya'nın bu planlarını hayata geçirmesini engellemenin ve tüm nükleer enerji tesislerimizin yakından izlenmesini sağlamanın yollarını görüştük. Radyasyon ve nükleer güvenlik, Başkan Zelenskıy'ın Barış Formülü'nün ilk maddesidir. Barış Formülü'nü uygulamak için tüm çabaları birleştirmeliyiz.

RUSYA'NIN HEDEFİNDE UKRAYNA'NIN ÜÇ NÜKLEER SANTRALİ VAR!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 24 Eylül 2024 tarihinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) "Ukrayna'nın Barış ve Güvenliğinin Sağlanması" başlığıyla düzenlenen oturumda hitap etmişti. Savaşın üçüncü kışına yaklaşırken Putin'in Ukrayna'nın enerji sistemlerini hedef aldığını vurgulamış, Rusya'nın Ukrayna'ya ait üç nükleer enerji santralini hedef almaya hazırlandığı bilgisine sahip olduklarını bildirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.