SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Dışişleri Bakanı, Macar mevkidaşı ile Zafer Planı'nı görüştü

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiga, Macar mevkidaşı Peter Szijjarto ile bir araya geldi. Görüşmede kalıcı barışın sağlanması, Rusya'nın cezalandırılması ve Zafer Planı konuları ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Dışişleri Bakanı, Macar mevkidaşı ile Zafer Planı'nı görüştü

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiga, 30 Eylül 2024 tarihinde Macaristan'a gerçekleştirdiği çalışma ziyaretinde Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile bir görüşme gerçekleştirdi. İkili arasında gerçekleşen görüşmede Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik olarak 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana sürdürdüğü topyekûn işgal girişimi ve saldırıları nedeniyle devam eden savaşın kalıcı barışa ulaşması, Rusya'nın cezalandırılması ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy tarafından ortaya koyulan Zafer Planı ele alındı.

Görüşme sonrasında gerçekleştirilen ortak basın açıklaması esnasınsa Andriy Sıbiga, şu ifadeleri kullandı:

Bugünkü toplantılarda ele aldığımız başlıca konu; Rusya'nın Ukrayna'ya karşı tam ölçekli savaşı ile kapsamlı, adil ve kalıcı bir barışa ulaşmanın, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini yeniden tesis etmenin, Rusya'yı saldırganlık suçu da dahil olmak üzere Ukrayna'da işlediği zulümler nedeniyle cezalandırmanın yollarıydı.

Ayrıca Bakan Sıbiga; Macaristan'a Rusya'ya karşı 14 AB yaptırım paketini kabul ettiği, insani yardımlarda bulunduğu, yeniden yapılanma projelerine katılıdığı, Macaristan'daki Ukraynalılara destek sağladığı, askeri sağlık görevlilerinin eğitimini üstlendiği ve Budapeşte'nin Mayın Eylem Koalisyonu'na katıldığı için teşekkür etti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.