SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba'dan Batı'ya çağrı: Ukrayna hava savunmasını güçlendirelim!

Ukrayna'nın başkentindeki çocuk hastanesine yapılan saldırıya dair Ukraynalı yetkililerin kınama açıklamaları sürüyor. Rusya'nın sivil hedefleri vurduğu saldırılar sonrasında Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba açıklama yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba'dan Batı'ya çağrı: Ukrayna hava savunmasını güçlendirelim!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, bugün Rusya'nın Ukrayna'nın başkentinde bulunan çocuk hastanesine yaptığı saldırı hakkında kınama açıklamasında bulundu. Kuleba, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Rusya'nın Ukrayna'ya yaptığı füze saldırısı sonucunda, Ukrayna'nın en büyük çocuk hastanelerinden biri olan Ohmatdıt ciddi şekilde zarar gördü. Yaralanan çocuklar olduğu bildirildi. Acil servis ekipleri ve Kıyiv halkı enkazı kaldırmak için çalışıyorlar. Gün içinde Kıyiv'de bir hastaneye daha saldırı düzenlendi. Bu, Rusya'nın tıbbi kuruluşları ve sivil altyapıyı kasten hedef aldığının bir kanıtıdır.
Ruslar Kıyiv, Dnipropetrovsk, Krıvıy Rig, Slovyansk ve Kramatorsk'u bombaladı. Şu ana kadar, Ukrayna genelinde en az 27 ölü ve 100'den fazla yaralı olduğu biliniyor. Bu sayılar artabilir.
Bu barbarca saldırı, dünya genelindeki tüm liderlere ve ülkelere, Ukrayna'ya ek hava savunma sistemleri ve mühimmatın bir an önce sağlanmasının aciliyetini bir kez daha gösteriyor. Ortaklarımızı gerekli kararları gecikmeden almaya çağırıyoruz. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Polonya Başbakanı Donald Tusk ile yaptığı basın toplantısında, Ukrayna'nın BM Güvenlik Konseyi üyelerine, Ukrayna sivil altyapısına yönelik Rus saldırılarını görüşmek üzere acil bir Güvenlik Konseyi toplantısı talebinde bulunduğunu belirtti.
Tüm ülkeleri ve uluslararası organizasyonları bugünkü saldırıyı şiddetle kınamaya, Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirmek için acil önlemler almaya ve çocukları ve sivil halkı öldürenlere hoşgörü göstermemeye çağırıyoruz."

RUSYA, SİVİLLERE SALDIRDIĞINI REDDEDİYOR

Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana yürüttüğü topyekûn saldırılar ve işgal girişimi tüm şiddediyle devam ediyor. Terör devleti Rusya tarafından bugün Ukrayna'ya yapılan füze saldırısında en az 27 kişi hayatını kaybetti. Rus askeri birlikleri, saldırı İHA'ları, füzeler, güdümlü hava bombaları ve MLRS gibi çeşitli silahlarla düzenli olarak Ukrayna bölgelerini hedef alıyor. Kanıt ve tanıklıklara rağmen, Rusya topyekûn işgalin başlangıcından bu yana sivillere yönelik kasıtlı saldırıları reddediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.