SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'dan hava savunma sistemini güçlendirmek için kritik adım!

Ukrayna ve Almanya arasında Ukrayna'nın hava savunma sistemini güçlendirmek için yeni bir anlaşma imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2024 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'dan hava savunma sistemini güçlendirmek için kritik adım!

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ve Alman mevkidaşı Boris Pistorius, Ukrayna’nın hava savunma sisteminin güçlendirilmesine yönelik acil eylemlere ilişkin önemli bir anlaşma imzaladı.

Umerov, sivil halkın ve kritik altyapının korunmasını sağlamak için somut adımlar attıklarını kaydetti. Anlaşma, imzacı ülkelerin Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin hava savunma yeteneklerini artırmaya yönelik ortak projelere katkıda bulunacakları ve kendi projelerini finanse edecekleri düzenlemeleri kapsıyor.

Anlaşmayı Almanya dışında Belçika, Norveç, Hollanda ve Danimarka’da imzalayacak.

UKRAYNA VE ALMANYA ARASINDA "GÜVENLİK ANLAŞMASI" İMZALANMIŞTI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenskiy) ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz arasında 16 Şubat 2024 tarihinde güvenlik alanında iş birliği ve uzun vadeli destek anlaşması imzalanmıştı. Anlaşma, Ukrayna ve G7 üyeleri tarafından 12 Temmuz 2023'te Vilnius'ta kabul edilen Ortak Bildiri çerçevesinde sonuçlandırılmıştı. 

Anlaşmanın 10 yıl süreyle geçerli olduğu ve Almanya'nın Ukrayna'ya sağladığı güvenlik yükümlülüklerinin açıkça ortaya koyduğu belirtilmişti. Belgede özellikle ikili güvenlik iş birliğinin öncelikli konuları ise askeri, siyasi, mali ve insani olarak tanımlanmıştı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.