SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'daki mayın temizleme çalışmaları Lozan’da ele alınacak

İsviçre'nin Lozan kentinde 17-18 Ekim 2024 tarihlerinde Ukrayna'daki mayın temizleme çalışmaları konulu uluslararası konferans düzenlenecek. Konferansa 60’a yakın ülke ve uluslararası kuruluş katılacak.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'daki mayın temizleme çalışmaları Lozan’da ele alınacak

İsviçre'nin Lozan kentinde, 17-18 Ekim 2024 tarihleri ​​arasında düzenlenecek Ukrayna'daki mayın temizleme çalışmaları konulu konferansa yaklaşık 60 ülke ve uluslararası kuruluş katılacak.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Bakanı Yuliya Svırıdenko, Cenevre Uluslararası İnsani Mayın Temizleme Merkezi (GICHD) Müdürü, Büyükelçi Tobias Privitelli ile gerçekleştirdiği görüşmede Lozan'daki konferansın Ukrayna'daki mayın faaliyetine ilişkin en büyük uluslararası etkinlik olduğunu belirterek yaklaşık 60 ülke ve uluslararası kuruluş katılımını teyit ettiğini aktardı.

Svırıdenko, “Etkinlikte geniş bir uluslararası katılıma sahip olmak bizim için çok önemli çünkü bu, insani mayın temizleme konusunu en üst düzeyde gündeme getirmek, çabaları senkronize etmek ve topraklarımızın güvenli hale gelmesini ortaklaşa başarmak için bir fırsat." dedi.

Etkinliğe ayrıca bilimsel kurumların temsilcileri, mayın temizleme makine ve ekipmanı üreticilerinin de katılacağını kaydetti.

Ayrıca görüşmede Yulia Svırıdenko ve Tobias Privitelli, iş birliğinin güçlendirilmesi, özellikle Ukrayna'daki mayın çalışmalarının mevcut durumu, Ukrayna'nın mayın çalışmaları için Ulusal Standartlarının geliştirilmesi konusunda iş birliği ve diğer konuları ele aldılar.

UKRAYNA’NIN MAYINLARDAN ARINMASI 100 YIL SÜREBİLİR

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve BM Kalkınma Programı (UNDP) Kriz Bürosu Müdürü Shoko Noda, Eylül 2024’de verdiği bir röportajda Ukrayna topraklarının geleneksel yöntemlerle tamamen mayınlardan arındırılmasının yüz yıl sürebileceğini ancak modern teknolojilerin bu süreci hızlandırmaya yardımcı olabileceğini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.