SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'daki Baykar fabrikasının tamamlanacağı tarih belli oldu

BAYKAR Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna'daki Bayraktar İHA üretim tesisinin inşasının tamamlanması konusunda açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2024 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2024 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'daki Baykar fabrikasının tamamlanacağı tarih belli oldu

Türk hava savunma şirketi BAYKAR Teknoloji, Rusya'nın 24 Şubat 2022 itibarıyla Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı başlattığı topyekûn saldırının ardından Kıyiv'e silahlı insansız hava aracı (SİHA) tedarik ediyor. Ukrayna ile Türkiye arasındaki askerî iş birliğini pekiştiren Bayraktar TB2 SİHA'lar Rus saldırılarına karşı güçlü bir savunma gerçekleştiriyor. 

FABRİKA YÜZDE 80 ORANINDA TAMAMLANDI

2022 yılının ocak ayı itibariyle ülkeler arasında alınan karar neticesinde BAYKAR'ın Ukrayna'da fabrika açmasına karar verildi. İstanbul’da düzenlenen SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda Reuters haber ajansına fabrikayla ilgili açıklamada bulunan BAYKAR Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna'daki Bayraktar İHA üretim tesisinin inşasının Ağustos 2025'e kadar tamamlanmasının planlandığını aktardı. Haluk Bayraktar, fabrikanın şu anda yüzde 80 oranında tamamlandığını ve gerekli ekipmanların sipariş edildiğini bildirdi. BAYKAR Teknoloji Genel Müdürü, üretimin başlamasının savaşın gelişimine bağlı olacağını ancak tesisin belirtilen tarihte hazır olacağını vurguladı.

Ukrayna’da inşa edilen fabrikada, Bayraktar TB2 veya daha büyük yük taşıma kapasitesine sahip TB3 modelinin üretimi yapılacak. 

BAYKAR TEKNOLOJİ

Geçen sene şirketin geliri, önceki yılın geliri olan 1,4 milyar dolardan önemli ölçüde artarak 2 milyar dolara ulaştı. Baykar Teknoloji, gelirinin yüzde 90'ını ihracattan elde ederek, Türkiye'nin toplam savunma ve havacılık ihracatının üçte birini oluşturuyor.

Baykar'ın S/İHA’ları, Ukrayna'nın Rus işgal güçlerine karşı mücadelesinde, ayrıca Azerbaycan ve Kuzey Afrika'daki çatışmalarda kullanılmasıyla uluslararası alanda büyük popülarite kazandı. Şirket, 35 ülkeye TB2 ve Akıncı gibi hafif ve ağır İHA ve SİHA'ları satarak dünyanın en başarılı dron ihracatçılarından biri haline geldi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.