SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'da Uluslararası Savunma Sanayi Forumu düzenleniyor

Rusya’nın topyekun işgal saldırısına karşı bir buçuk yıldır mücadelesini sürdüren Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de bugün Birinci Uluslararası Savunma Sanayi Forumu düzenleniyor. Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, foruma 252 şirketin katıldığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2023 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2023 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'da Uluslararası Savunma Sanayi Forumu düzenleniyor

İşgalci Rusya, 24 Şubat 2022’de Ukrayna’ya karşı topyekun işgal girişimi başlatarak uluslararası güvenlik sistemini tehdit etti. Ukrayna, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük ve teknolojik açıdan en gelişmiş savaşı verirken tüm dünya, hangi tür silahların cephede daha etkili olduğunu gözlemleme şansı buluyor. Sıcak savaştaki deneyimini paylaşmak amacıyla Ukrayna, ilk kez Uluslararası Savunma Sanayi Forumu'nu düzenliyor.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, bugün başkent Kıyiv’de düzenlenen Birinci Uluslararası Savunma Sanayi Forumu (DFNC1) hakkında bilgi verdi. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Umerov, “Birinci Uluslararası Savunma Sanayi Forumu (DFNC1). Kıyiv'de 30'dan fazla ülkeden 252 şirket. Ukrayna tarafı yabancı ortaklarla 20 belge imzaladı: İHA üretimi, zırhlı araç onarımı ve üretimi, mühimmat üretimine ilişkin anlaşmalar ve mutabakat zaptı imzaladı. İşbirliği yönleri şu şekilde; ortak üretim, teknoloji alışverişi, bileşen tedariği.” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA SAVUNMA FONU OLUŞTURUYOR

Bununla birlikte Ukrayna’nın Savunma Fonu’nu oluşturduğunu bildiren Umerov, savunma işletmelerinin temettülerinden ve Rusya Federasyonu'nun el konulan varlıklarından sağlanan kaynakların fona aktarılacağını kaydetti. Bakan, Savunma Fonu’ndaki kaynaklarının; askerlerin refahı, askeri altyapı, yeni teknolojilerin geliştirilmesi olmak üzere 3 alanda dağılacağını ifade etti.

SAVUNMA SANAYİ İTTİFAKI KURULDU

Ayrıca Ukrayna’nın Savunma Sanayii İttifakını kurduğunu ve özel bir ekonomik rejim getirmeyi plandığını ifade eden Umerov, “Bugünkü Forumun Ukrayna'nın geleceği üzerinde önemli bir etki yaratacağından eminim. Zafere doğru ilerliyoruz.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.