SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’da kurulacak olan Bayraktar fabrikasının yeri belli oldu

Ukrayna’da inşa edilmesi beklenen Bayraktar İHA bakım ve eğitim merkezinin inşa edileceği yer konusunda anlaşmaya varıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2023 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2023 19:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’da kurulacak olan Bayraktar fabrikasının yeri belli oldu

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Bayraktar insansız hava aracı (İHA) bakım ve eğitim merkezinin inşa edileceği yer konusunda yatırımcılar ve ilgili taraflarla anlaşmaya vardı.

Ukrayna Savunma Bakanlığına bağlı Savunma Arazileri ve Fonları Başmüdürlüğü Başkanı Borıs Zakutnıy yaptığı açıklamada, “Yakın zamanda, yatırımcılar ve tüm ilgili taraflarla bir dizi toplantı gerçekleştirdik. Toplantılarda merkezin bulunacağı yer kararlaştırıldı ayrıca arazinin kullanım için devri ve hava sahasının daha fazla ortak kullanımına ilişkin sorunların çözümüne ilişkin bir yol haritası projesi geliştirdi.” dedi.

UKRAYNA'DA BAYRAKTAR FABRİKASI İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna Bakanlar Kurulunun 2025 yılında Ukrayna'da Bayraktar İHA fabrikasının devreye girmesini ve ilk üretiminin yapılmasını öngördüğü kaydedildi.

Tesisin inşası ve merkezin düzenlenmesi, yüksek teknolojilerin transferini, etkinliği pratikte test edilmiş ve kanıtlanmış en modern İHA'ların üretiminin yerelleştirilmesini öngördüğü belirtildi.

HALUK BAYRAKTAR VE SELÇUK BAYRAKTAR, "BİZ HAZIRIZ" DEMİŞTİ

Ukrayna’nın en büyük televizyon kanallarından 1+1, Ukrayna'nın işgalci devlet Rusya'ya karşı direnişinde sembol haline gelen Bayraktar SİHA'lar ile ilgili "Bayraktar: Efsane Kanatlar" adlı bir belgesel yayımlamıştı. Haluk Bayraktar ve Selçuk Bayraktar, Ukrayna'da inşa edilmesi beklenen Bayraktar fabrikası ile ilgili hazır oldukları mesajını vermişti.

İlgili İçerikler
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.