SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'da bir ilk: Harkiv'de yer altı okulu inşa edilecek

Ukrayna'nın ikinci büyük şehri Harkiv'de ilk kez yer altı okulu inşa edilecek. Rus saldırıları yüzünden can güvenliği tehlikesi yaşayan Ukraynalı çocuklar, yer altı sınıfında eğitim görecek.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2023 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'da bir ilk: Harkiv'de yer altı okulu inşa edilecek

Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'ya yönelik olarak başlattığı işgal girişimi ve topyekun saldırıları hız kesmeden devam ediyor. Rus bombardımanları yüzünden eğitimden mahrum kalan ve can güvenliği tehlikesi yaşayan Ukraynalı öğrenciler sığınaklarda ders yapmak mecburiyetinde bırakılıyor. 

HARKİV'DE YER ALTI OKULU OLUŞTURULACAK

Ukrayna'nın Harkiv Belediye Başkanı İgor Terehov, bölgede çocuklar için tamamen yer altı sınıfı oluşturulacağını duyurdu. Ukrayna'da bunun bir ilk olduğunu ifade eden Terehov, "Böyle bir barınak, binlerce Harkiv çocuğunun füze tehditleri sırasında bile yüz yüze eğitimlerine güvenli bir şekilde devam etmelerini sağlayacak" açıklamasını yaptı. Terehov, inşada gerekli her şeyin karşılanacağını belirtti. 

Ülkenin birçok yerinde metro altında çocuklar eğitim alırken, Harkiv'de bu sene 60 sınıfın yer aldığı binden fazla öğrenci eğitim görüyor. 

Ukrayna'nın Kharkiv kentinde bir metro istasyonunda bir okul.  Şehir, çocukları Rus bomba ve füze saldırılarından korumak için Ukrayna'nın ilk tamamen yer altı okullarını inşa edecek.

UKRAYNA'DA 363 EĞİTİM KURUMU YIKILDI

Ukrayna'nın ikinci büyük şehri Harkiv Valisi Oleg Sinegubov son 24 saat içinde Rus saldırıları yüzünden bir sivilin hayatını kaybettiğini, çok sayıda evin hasar aldığını dile getirdi. Öte yandan Ukrayna Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde 363 eğitim kurumunun yıkıldığını ve yaklaşık 3 bin 800 eğitim kurumunun da hasar gördüğünü ifade etti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.