SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Kupyansk'ta cephe hattında askerlerle buluştu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna'nın Harkiv bölgesinde yer alan Kupyansk'ta cephe hattında askerlerle bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2023 22:02
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 22:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Kupyansk'ta cephe hattında askerlerle buluştu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy bugün Harkiv bölgesindeki Kupyansk'ta cepheyi ziyaret etti. Askerlerle bir araya geldi ve savaşta kahramanlık gösteren askerlere ödül takdim etti.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, "Kupyansk savunucularının ön cephe komuta merkezi. Savaşçılarla tanışmak ve onları ödüllendirmek bir onurdu. Kupyansk cephesindeki savaşçılar, Harkiv bölgesi halkı olan Ukraynalıların barışçıl yaşamını savunuyor. Savaşçılara hizmetlerinden ve devletimizi savunduklarından dolayı teşekkür ediyorum! Onlara zaferler diliyorum, güçlü kalmalarını ve ivme kazanmalarını diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ise Harkiv Kupyansk'taki ziyaret Cumhurbaşkanı Zelenskıy ile beraber katıldı. Umerov, "Harkiv bölgesinde Cumhurbaşkanı Zelenskıy ile birlikte savunucuların ön cephe komuta noktasına ziyaret ettik. Zelenskıy savaşçılarımıza devlet ödüllerini takdim etti. Komutan Oleksandr Sırskiy'in sorumluluk alanındaki operasyonel duruma ilişkin raporunu dinledik. Kupyansk Taktik Grup Komutanı Oleksandr Lutsenko ve 57. Motorlu Piyade Tugayı komutanı Oleksandr Bakulin'den bilgi aldık. Askerlerimizin öncelikli ihtiyaçları tartışıldı: elektronik harp teçhizatı, insansız hava araçları, düşman İHA'larına karşı korunma ve tahkimat inşaatı" açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.