SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy ile Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan bir araya geldi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Erdoğan ile verimli görüşme gerçekleştirdi. Kırım Tatarlarının geri dönüşüne destek vurgusu yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 21:34
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 21:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy ile Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan  bir araya geldi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11 Temmuz 2024 tarihinde verimli bir görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı.

Zelenskıy, Erdoğan'ın Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne verdiği kararlı desteğinden dolayı minnettarlığını dile getirdi.

Zelenskıy, Kırım Tatarlarının geri dönüşüne yönelik çabaları takdir ettiğini ve Erdoğan'ın bu çabalara duyduğu memnuniyeti ifade ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'nın insanlarımızı eve döndürme çabalarına dikkat çekti. Özellikle Kırım Tatarlarının geri dönüşünü takdirle karşıladı ve bu çabalardan dolayı şükranlarını sundu. Kendisine ekibimizin bu çalışmaya devam edeceğine dair güvence verdim." açıklamasını yaptı.

Ayrıca, ekibinin bu çalışmaları sürdüreceğini ve barış zirvesi kararlarının uygulanması kapsamında Türkiye'de gıda güvenliği ve seyrüsefer özgürlüğü konulu bir konferans düzenlemeye hazırlandıklarını duyurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.