SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Birleşik Krallık Başbakanı Sunak ile görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak ile İngiltere'nin başkenti Londra'da görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2023 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2023 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Birleşik Krallık Başbakanı Sunak ile görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 15 Mayıs 2023 tarihinde Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak ile Londra’da bir görüşme gerçekleştirdi. İkili görüşmenin ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, açıklamada bulundu.

Zelenskıy, savaş uçakları konusunda yakın zamanda önemli kararların alınacağını söyledi. Zelenskıy savaş uçakları konusunda, “Bu bizim için çok önemli bir konu çünkü gökyüzünü kontrol edemiyoruz... Biz ortağız ve Rishi cephede olup bitenlerin tüm detaylarını biliyor. Savaşçılardan oluşan bir koalisyon oluşturmak istiyoruz. Bunun hakkında konuştuk. Son derece olumluyum. Ve yakın gelecekte önemli kararlar duyacağınızı düşünüyorum. Ama önce biraz çalışmamız gerekiyor” dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy’ın açıklamasının ardından Birleşik Krallık Başbakanı Sunak, ülkesinin Ukrayna halkına gerekli desteği sağlamaya devam edeceğini kaydetti.

Birleşik Krallık, geçen hafta Ukrayna'ya uzun menzilli füze gönderen ilk ülke oldu. Birleşik Krallık, Ukrayna’nın hava savunmasını güçlendirme ve uzun menzilli taarruz uçakları sağlama sözü de verdi.

Birleşik Krallık, 15 Mayıs 2023 tarihinde Ukraynalı pilotlar için yaz aylarında eğitime başlayacağını duyurdu. Bu, Ukraynalı pilotlar için Batı savaş uçakları konusunda resmi olarak duyurulan ilk eğitim programı oldu.

Londra, son üç günde Ukrayna Cumhurbaşkanının ziyaret ettiği dördüncü Avrupa başkenti oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.