SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, ABD’li savunma şirketi yöneticileriyle bir araya geldi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Washington’da ABD’li savunma şirketlerinin yöneticileriyle bir araya gelerek; Ukrayna’da bir savunma merkezi oluşturma fikrini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2023 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2023 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, ABD’li savunma şirketi yöneticileriyle bir araya geldi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, ABD’ye gerçekleştirdiği çalışma ziyareti çerçevesinde savunma şirketlerinin yöneticileri ile görüştü.

Ukrayna  Cumhurbaşkanlığı Ofisinden yapılan açıklamada, dün Washington'daki Ukrayna Evi'nde gerçekleşen görüşmeye; BAE Systems Başkanı Tom Arsenault, Day & Zimmermann Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Harold Yoh, Boeing Başkanı Theodore Colbert, Sierra Nevada CEO'su Fatih Özmen, Northrop Grumman Başkan Yardımcısı Stephen O'Brien, RTX Başkan Yardımcısı Jeff Shockley, Lockheed Martin Başkan Yardımcısı Raymond Piselli, General Dynamics Başkan Yardımcısı Mark Ruale, D&M Holding CEO'su Daniel Powers, AeroVironment Başkan Yardımcısı Charles Dean katıldı.

Ukraynalılara ülkesini savunmaları için yardım eden silahları üreten Amerikan savunma şirketlerine teşekkür eden Zelenskıy, “Hepinize ve ortaklarınıza teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca çalışanlarınıza önemli bir şey söylemek istiyorum: Ukrayna için çok şey yaptınız. Sizin gibi insanlar olmasaydı karşı koyamazdık ve topraklarımızı koruyamazdık" dedi.

ZELENSKIY, UKRAYNA'DA SAVUNMA MERKEZİ OLUŞTURMA TEKLİFİNİ DİLE GETİRDİ

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, ülkesinin savaş yoluyla edindiği birçok pratik deneyim kazandığına dikkat çekerek Ukrayna’da bir savunma merkezi oluşturma fikrinden bahsetti. Bu fikrin hayata geçirilmesi için Ukrayna'nın gerekli tüm kararları çok hızlı bir şekilde almaya, bürokratik işlemleri basitleştirmeye ve sipariş vermeye hazır olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, "Hızlı karar vermeye hazırız ve şimdiden karar vermeye başladık. Sistemi değiştirmek için başka bir seçeneğimiz yok çünkü savaştayız" dedi.

Ayrıca Zelenskıy, Ukrayna’nın daha fazla mühimmat ve askeri teçhizat üretmeye hazır olduğunu ancak bunun için güçlü şirketlerin desteğine ihtiyaç duyduğunu belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.