SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Rusya ile olası müzakereler için “Tahıl Koridoru” örneğine dikkat çekti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, ABD merkezli The Philadelphia Induirer gazetesine röportaj verdi. Zelenskıy, Ukrayna ile Rusya arasında müzakerelerin herhangi bir ülke aracılığıyla tahıl koridoru mümkün olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı, Rusya ile olası müzakereler için “Tahıl Koridoru” örneğine dikkat çekti

Ukrayna’nın Rusya ile müzakere yapıp yapamayacağı sorusunu yanıtlayan Zelenskıy, şu ifadelere yer verdi:

“Ukrayna, ilgili belgelere, adımlara ve yöntemlere uygun olarak çözüm bulunabilecek bir müzakere modeli bulabilir. Şu veya bu krize çözüm hazırlayan temsilciler olduğunda o zaman bu belge, Ukrayna'yı tatmin ediyorsa, Rusya Federasyonu temsilcileri tarafından ele alınmalıdır. Şu ana kadar elimizde sadece bu model var.” 

Tahıl Koridoru örneğine dikkat çeken Zelenskıy, bu modelin "toprak bütünlüğü, enerji ve seyrüsefer özgürlüğü" konularının çözümünde de kullanılabileceğini söyledi.

Zelenskıy, yalnızca Avrupa ve ABD değil, aynı zamanda Asya, Pasifik, Afrika ve Latin Amerika da dahil olmak üzere birçok kıtadaki ülkelerin de arabulucu rol oynayabileceğini söyledi.

RUSYA İLE MÜZAKERELER "BARIŞ FORMÜLÜ" TEMELİNDE MÜMKÜN

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya ile müzakerelerin ancak kendisinin önerdiği, özellikle 1991 sınırlarına dönüşü ve Rus birliklerinin Ukrayna topraklarından çekilmesini içeren "barış

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.